Mustig Vintergryta

Mustig Vintergryta

3.54 (13 betyg)

Långkok när det är som bäst, grytan är ljuvligt smakrik och extra god med toppingen.

  • Ingredienser 18

Tillagningstid: 2,5 tim

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg högrev
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 5 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 400 ml kokosmjölk (på burk)
  • 400 g krossade tomater (på burk)
  • 2 msk oxfond
  • 5 kryddpepparkorn, krossade
  • 0.5 tsk chiliflakes
Till servering
  • 4 dl ris
  • 150 g haricots verts
  • 2 dl cashewnötter, torrostade och grovhackade
  • 1 dl kokosflingor, torrostade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär köttet i grytbitar. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i smör i omgångar till fin stekyta. Salta och peppra.

  2. 2

    Fräs lök och vitlök i smör i en gryta tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré, curry och paprikapulver och stek under omrörning någon minut till.

  3. 3

    Lägg ner köttet i grytan och häll i kokosmjölk, krossade tomater och fond. Tillsätt kryddpeppar och chiliflakes och låt småputtra under lock 2–2 ½ timme.

  4. 4

    Rör om då och då under tiden och smaka ev av med salt före servering. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Koka upp saltat vatten och låt haricots vertsen koka ca 3 min. Servera grytan med bönorna, cashewnötter, kokosflingor och ris.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar