Mustig köttgryta

Mustig köttgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(115)

Smakrik och värmande köttgryta med högrev, rotfrukter och lök. Toppa grytan med riven pepparrot och gräslök och servera med pepparrotsvisp och kokt potatis.

Tillagningstid: 15 minuter + 1.5-2 timmar koktid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg högrev skuren i 3 cm bitar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 7.5 dl buljong, gärna oxbuljong (från fond)
  • 250 g skalade steklökar eller delade pärlökar
  • 2 morot i bitar
  • 200 g tärnad rotselleri
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 liten knippe färsk timjan
  • 1 msk maizena, eventuellt
  • Pepparrotsvisp:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl finriven färsk pepparrot
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta och bryn köttet i omgångar i smör. Salta och peppra under stekningen. Häll på buljongen och låt koka 1 tim med lock. Tillsätt lök, morötter, rotselleri, vitlök och timjan. Låt sjuda utan lock i ½–1 tim till, tills köttet är riktigt mört. Späd ev med vatten under kokningen. Red ev grytan med maizena utrört i lite vatten
  2. Vispa upp créme fraiche och blanda med riven pepparrot, smaka av med salt och socker. Toppa grytan med riven pepparrot och gräslök och servera med pepparrotsvispen och gärna kokt potatis till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Angelica

2021-03-12

Ganska tråkig tyvärr

Checkbox Coop

2017-10-12

Till Natalie: Det ska vara buljong utspätt med vatten.

Natalie

2017-10-11

Ska det vara 7,5 koncentrera fond eller buljong utspätt med vatten?

Ingastina

2016-01-02

Inte så dumt! Lite annorlunda med pepperrotsvispen.

Gabi

2015-12-11

Jättegott med pepparrotsvispen till. Hade ingen créme fraiche hemma, men turkiskt yoghurt blandat med majonnäs går lika bra. Min gryta fick koka mycket längre, och den blev jättemör och underbart god.

Lena Stångberg

2015-03-29

Har aldrig i mitt 64-åriga liv lagat Högrev! Men nu har jag gjort det efter detta recept 4 ggr! Så jättegott och enkelt!

Mustig köttgryta
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg högrev skuren i 3 cm bitar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 7.5 dl buljong, gärna oxbuljong (från fond)
  • 250 g skalade steklökar eller delade pärlökar
  • 2 morot i bitar
  • 200 g tärnad rotselleri
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 liten knippe färsk timjan
  • 1 msk maizena, eventuellt
  • Pepparrotsvisp:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl finriven färsk pepparrot
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt

Mustig köttgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(115)

Smakrik och värmande köttgryta med högrev, rotfrukter och lök. Toppa grytan med riven pepparrot och gräslök och servera med pepparrotsvisp och kokt potatis.

Tillagningstid: 15 minuter + 1.5-2 timmar koktid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta och bryn köttet i omgångar i smör. Salta och peppra under stekningen. Häll på buljongen och låt koka 1 tim med lock. Tillsätt lök, morötter, rotselleri, vitlök och timjan. Låt sjuda utan lock i ½–1 tim till, tills köttet är riktigt mört. Späd ev med vatten under kokningen. Red ev grytan med maizena utrört i lite vatten
  2. Vispa upp créme fraiche och blanda med riven pepparrot, smaka av med salt och socker. Toppa grytan med riven pepparrot och gräslök och servera med pepparrotsvispen och gärna kokt potatis till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Angelica

2021-03-12

Ganska tråkig tyvärr

Checkbox Coop

2017-10-12

Till Natalie: Det ska vara buljong utspätt med vatten.

Natalie

2017-10-11

Ska det vara 7,5 koncentrera fond eller buljong utspätt med vatten?

Ingastina

2016-01-02

Inte så dumt! Lite annorlunda med pepperrotsvispen.

Gabi

2015-12-11

Jättegott med pepparrotsvispen till. Hade ingen créme fraiche hemma, men turkiskt yoghurt blandat med majonnäs går lika bra. Min gryta fick koka mycket längre, och den blev jättemör och underbart god.

Lena Stångberg

2015-03-29

Har aldrig i mitt 64-åriga liv lagat Högrev! Men nu har jag gjort det efter detta recept 4 ggr! Så jättegott och enkelt!