Högrevsragu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

En värmande och smakrik ragu. När du väl fått köttet i grytan sköter den sig nästan själv. Perfekt höstmat! Recept av Emilia Nilsson

Tillagningstid: 15 min + 2 tim att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg högrev
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk färskmalen svartpeppar
  • 2 gula lökar, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 stor morot, i slantar
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 3 msk kalvfond
  • 3 dl rött vin
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 kruka basilika, hackade blad
  • Till servering
  • pasta eller kokt potatis

Gör så här

  1. Putsa köttet från senor och skär i grytbitar. Hetta upp olja i en gryta, klicka i smör och stek köttet i omgångar på hög värme till fin färg runt om. Salta och peppra.
  2. Fräs lök, vitlök och morot i grytan där köttet stekts tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré, rosmarin, lagerblad och fond. Lägg i det stekta köttet.
  3. Rör om och häll i vin, tomatkross och vatten. Låt sjuda under lock ca 2 timmar. Smaka av med salt och peppar och vänd ner basilika. Garnera med valfri ört och servera med pasta eller kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-03-31

Hej Lisa! Moroten blir mjuk men brukar inte koka sönder helt. Det beror också lite på hur stor moroten är. Lycka till i köket!

Lisa

2021-03-30

Blir inte grönsakerna sönderkokta? Visst ger det smak men..

Ingvar

2020-08-31

Löjligt och onödigt dyrt att använda flingsalt i en gryta.

Martina

2020-03-28

Bästa receptet när det kommer till insats-utfall. Enkel att göra och god. Perfekt helt enkelt!

Liknande recept

Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg högrev
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk färskmalen svartpeppar
  • 2 gula lökar, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 stor morot, i slantar
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 3 msk kalvfond
  • 3 dl rött vin
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 kruka basilika, hackade blad
  • Till servering
  • pasta eller kokt potatis

Högrevsragu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

En värmande och smakrik ragu. När du väl fått köttet i grytan sköter den sig nästan själv. Perfekt höstmat! Recept av Emilia Nilsson

Tillagningstid: 15 min + 2 tim att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa köttet från senor och skär i grytbitar. Hetta upp olja i en gryta, klicka i smör och stek köttet i omgångar på hög värme till fin färg runt om. Salta och peppra.
  2. Fräs lök, vitlök och morot i grytan där köttet stekts tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré, rosmarin, lagerblad och fond. Lägg i det stekta köttet.
  3. Rör om och häll i vin, tomatkross och vatten. Låt sjuda under lock ca 2 timmar. Smaka av med salt och peppar och vänd ner basilika. Garnera med valfri ört och servera med pasta eller kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-03-31

Hej Lisa! Moroten blir mjuk men brukar inte koka sönder helt. Det beror också lite på hur stor moroten är. Lycka till i köket!

Lisa

2021-03-30

Blir inte grönsakerna sönderkokta? Visst ger det smak men..

Ingvar

2020-08-31

Löjligt och onödigt dyrt att använda flingsalt i en gryta.

Martina

2020-03-28

Bästa receptet när det kommer till insats-utfall. Enkel att göra och god. Perfekt helt enkelt!

Liknande recept

Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)