Tacotårta
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Tacotårta

3.33 (12 betyg)

Ser ganska galen ut men är både god och populär hos hela familjen.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

8 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 2 tsk rapsolja
  • 600 g fryst sojafärs
  • 1 burk kidneybönor (400 g), sköljda
  • 2 förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl majskorn
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 8 tortillabröd
  • 250 g körsbärstomater
Till servering:
  • 70 g salladsmix
  • 3 dl gräddfil
  • guacamole
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en stor stekpanna eller kastrull.

  2. 2

    Tillsätt sojafärsen och låt steka med några minuter till.

  3. 3

    Häll i resten av ingredienserna, utom tortillabröden och körsbärstomaterna. Låt småputtra på medelvärme ca 5 min. Rör då och då.

  4. 4

    Varva tortillabröden med färsfyllningen i t ex en pajform eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt sista lagret vara färsfyllning och toppa sedan med halverade tomater. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

  5. 5

    Servera med en grön sallad och gräddfil, och gärna guacamole.

Servering

Passar perfekt att servera med färsk koriander.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar