Tacotårta

Tacotårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Ser ganska galen ut men är både god och populär hos hela familjen.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 2 tsk rapsolja
  • 600 g fryst sojafärs
  • 1 burk kidneybönor (400 g), sköljda
  • 2 förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl majskorn
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 8 tortillabröd
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 70 g salladsmix
  • 3 dl gräddfil
  • guacamole

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en stor stekpanna eller kastrull.
  2. Tillsätt sojafärsen och låt steka med några minuter till.
  3. Häll i resten av ingredienserna, utom tortillabröden och körsbärstomaterna. Låt småputtra på medelvärme ca 5 min. Rör då och då.
  4. Varva tortillabröden med färsfyllningen i t ex en pajform eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt sista lagret vara färsfyllning och toppa sedan med halverade tomater. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Servera med en grön sallad och gräddfil, och gärna guacamole.

Servering

Passar perfekt att servera med färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tacotårta
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 2 tsk rapsolja
  • 600 g fryst sojafärs
  • 1 burk kidneybönor (400 g), sköljda
  • 2 förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl majskorn
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 8 tortillabröd
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 70 g salladsmix
  • 3 dl gräddfil
  • guacamole

Tacotårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Ser ganska galen ut men är både god och populär hos hela familjen.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en stor stekpanna eller kastrull.
  2. Tillsätt sojafärsen och låt steka med några minuter till.
  3. Häll i resten av ingredienserna, utom tortillabröden och körsbärstomaterna. Låt småputtra på medelvärme ca 5 min. Rör då och då.
  4. Varva tortillabröden med färsfyllningen i t ex en pajform eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt sista lagret vara färsfyllning och toppa sedan med halverade tomater. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Servera med en grön sallad och gräddfil, och gärna guacamole.

Servering

Passar perfekt att servera med färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!