Tacokyckling med picklad rödlök

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Härligt smakrikt recept på tacokyckling med klassiska tillbehör.

Ugnstemperatur:150º
4 portioner
  • 1 stor kyckling (ca 1,5 kg)
  • Tacokrydda:
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 finrivna grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • Picklad rödlök:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl ljummet vatten
  • 2 tunt skivade rödlökar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda ihop kryddblandningen och gnid in på kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnstålig gryta med lock, alternativt en ugnsform. Täck i så fall formen med aluminiumfolie. Stek mitt i ugnen ca 3 tim. Ta bort locket/foliet och öka ugnstemperaturen till 225°. Stek tills kycklingen fått fin färg ca 10 min.
  2. Blanda ättika, socker och vatten, rör tills sockret löst sig. Lägg i löken och låt stå i minst 30 min.
  3. Servera kycklingen med picklad rödlök, stekta majskolvar, tortillabröd, salsa, lime, koriander och avokado.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tacokyckling med picklad rödlök
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 stor kyckling (ca 1,5 kg)
  • Tacokrydda:
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 finrivna grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • Picklad rödlök:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl ljummet vatten
  • 2 tunt skivade rödlökar

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Härligt smakrikt recept på tacokyckling med klassiska tillbehör.

Ugnstemperatur:150º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda ihop kryddblandningen och gnid in på kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnstålig gryta med lock, alternativt en ugnsform. Täck i så fall formen med aluminiumfolie. Stek mitt i ugnen ca 3 tim. Ta bort locket/foliet och öka ugnstemperaturen till 225°. Stek tills kycklingen fått fin färg ca 10 min.
  2. Blanda ättika, socker och vatten, rör tills sockret löst sig. Lägg i löken och låt stå i minst 30 min.
  3. Servera kycklingen med picklad rödlök, stekta majskolvar, tortillabröd, salsa, lime, koriander och avokado.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!