Tacogratäng med ärtguacamole

Tacogratäng med ärtguacamole

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Gratäng och tacos när det blir som godast, som tacogratäng! Perfekt till tacokvällen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 300 g fryst sojafärs (eller annan valfri färs)
  • 1 msk neutral olja
  • 28 g tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 1 dl majs, avrunnen
  • 380 g kokta svarta bönor
  • 230 g tacosås
  • 3 dl crème fraiche
  • 100 g riven ost
  • Grönärtsguacamole
  • 2 avokador
  • 2 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • salt
  • Till servering
  • 200 g tomater
  • 0.5 rödlök
  • 1 kruka färsk koriander
  • 200 g nachochips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stek färsen i olja tills den är tinad. Tillsätt tacokryddan och rör om.
  2. Häll i vatten, majs, bönor och tacosås. Låt småputtra några minuter. Häll över i en ugnssäker form och bred på crème fraichen (ev blandad med lite vatten) och toppa med den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och har fin färg.
  3. Mosa/mixa alla ingredienser till guacamolen och smaka av med salt. Fintärna tomaterna och strimla löken. Vänd runt med lite salt och ev limesaft.
  4. Toppa gratängen med tomatsalladen och koriander vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2021-08-10

Perfekt om man har överbliven tacosås! Mycket lättlagad, fungerar även med nötfärs och grönärtsguacamolen blev också god utan färsk mynta (hade inte hemma). Grönärtsguacamolens gröna färg höll till nästa dag dessutom

Agnetha

2020-04-13

Otroligt lättlagat och verkligen supergott! Tycker 2 dl cremefraiche räcker. Blivit en familjefavorit!

Tacogratäng med ärtguacamole
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 300 g fryst sojafärs (eller annan valfri färs)
  • 1 msk neutral olja
  • 28 g tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 1 dl majs, avrunnen
  • 380 g kokta svarta bönor
  • 230 g tacosås
  • 3 dl crème fraiche
  • 100 g riven ost
  • Grönärtsguacamole
  • 2 avokador
  • 2 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • salt
  • Till servering
  • 200 g tomater
  • 0.5 rödlök
  • 1 kruka färsk koriander
  • 200 g nachochips

Tacogratäng med ärtguacamole

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Gratäng och tacos när det blir som godast, som tacogratäng! Perfekt till tacokvällen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stek färsen i olja tills den är tinad. Tillsätt tacokryddan och rör om.
  2. Häll i vatten, majs, bönor och tacosås. Låt småputtra några minuter. Häll över i en ugnssäker form och bred på crème fraichen (ev blandad med lite vatten) och toppa med den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och har fin färg.
  3. Mosa/mixa alla ingredienser till guacamolen och smaka av med salt. Fintärna tomaterna och strimla löken. Vänd runt med lite salt och ev limesaft.
  4. Toppa gratängen med tomatsalladen och koriander vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2021-08-10

Perfekt om man har överbliven tacosås! Mycket lättlagad, fungerar även med nötfärs och grönärtsguacamolen blev också god utan färsk mynta (hade inte hemma). Grönärtsguacamolens gröna färg höll till nästa dag dessutom

Agnetha

2020-04-13

Otroligt lättlagat och verkligen supergott! Tycker 2 dl cremefraiche räcker. Blivit en familjefavorit!