Värmande vegochili med avokado

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

En värmande och mättande gryta med rejäl, och lite het, smak. Recept av Therese Elgquist

Tillagningstid: 40 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g rotselleri
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olja
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver, ev rökt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 300 g vegofärs
  • 800 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kakao
  • 40 g torkade aprikoser, finhackade
  • 400 g kokta svarta bönor (på burk)
  • 400 g kokta kidneybönor (på burk)
  • 50 g svartkål eller grönkål, strimlad
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • quinoa, ris eller hirs
  • 2 avokador, skivade
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär i små tärningar. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta eller kastrull. Tillsätt rotselleri och de torra kryddorna och stek med under omrörning någon minut.
  2. Vänd ner färsen och stek lite till. Häll i krossade tomater, vatten, kakao och aprikoser. Koka upp och låt puttra ca 15 min. Skölj bönorna ordentligt och vänd ner i grytan tillsammans med svartkålen.
  3. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ta grytan från värmen och låt stå ca 10 min före servering. Toppa med skivad avokado och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Azra

2020-01-14

Mycket god gryta. Hade i en hackad morot och uteslöt aprikoserna och koriandern. Annars följde vi receptet slaviskt. Som tillbehör hade vi fullkornsris. Grytan räckte mycket bra till 4 personer (utan tillbehör). Kommer göras om många gånger.

Johanna

2019-04-05

Coline, jag har inte testat just detta, men av erfarenhet brukar koriander göra STOR skillnad var man än strör det (spec den färska). Just därför utesluts det alltid av halva familjen här hemma :)

Hanna Karolina

2019-03-14

Fantastiskt god och välkomponerad rätt! Fina smaker. Mättande. Umami.

Côline

2019-02-21

En god gryta. Dock så hade jag och min man ingen koriander då vi hade missat det. Av er som testat denna gryta, gör koriandern stor skillnad för grytan?

Liknande recept

Spara recept

Currymasala med mifú

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chili con carne med mifú

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Texmexpanna med nachochips

Betyg
Betyg
(229)
Spara recept

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tacotårta med nachos

Betyg
Betyg
(11)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 350 g rotselleri
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olja
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver, ev rökt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 300 g vegofärs
  • 800 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kakao
  • 40 g torkade aprikoser, finhackade
  • 400 g kokta svarta bönor (på burk)
  • 400 g kokta kidneybönor (på burk)
  • 50 g svartkål eller grönkål, strimlad
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • quinoa, ris eller hirs
  • 2 avokador, skivade
  • 1 kruka färsk koriander

Värmande vegochili med avokado

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

En värmande och mättande gryta med rejäl, och lite het, smak. Recept av Therese Elgquist

Tillagningstid: 40 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär i små tärningar. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta eller kastrull. Tillsätt rotselleri och de torra kryddorna och stek med under omrörning någon minut.
  2. Vänd ner färsen och stek lite till. Häll i krossade tomater, vatten, kakao och aprikoser. Koka upp och låt puttra ca 15 min. Skölj bönorna ordentligt och vänd ner i grytan tillsammans med svartkålen.
  3. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ta grytan från värmen och låt stå ca 10 min före servering. Toppa med skivad avokado och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Azra

2020-01-14

Mycket god gryta. Hade i en hackad morot och uteslöt aprikoserna och koriandern. Annars följde vi receptet slaviskt. Som tillbehör hade vi fullkornsris. Grytan räckte mycket bra till 4 personer (utan tillbehör). Kommer göras om många gånger.

Johanna

2019-04-05

Coline, jag har inte testat just detta, men av erfarenhet brukar koriander göra STOR skillnad var man än strör det (spec den färska). Just därför utesluts det alltid av halva familjen här hemma :)

Hanna Karolina

2019-03-14

Fantastiskt god och välkomponerad rätt! Fina smaker. Mättande. Umami.

Côline

2019-02-21

En god gryta. Dock så hade jag och min man ingen koriander då vi hade missat det. Av er som testat denna gryta, gör koriandern stor skillnad för grytan?

Liknande recept

Spara recept

Currymasala med mifú

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chili con carne med mifú

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Texmexpanna med nachochips

Betyg
Betyg
(229)
Spara recept

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tacotårta med nachos

Betyg
Betyg
(11)