Värmande vegochili med avokado
  • Tid 40 min

Värmande vegochili med avokado

4.33 (12 betyg)

En värmande och mättande gryta med rejäl, och lite het, smak. Recept av Therese Elgquist

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 21

Ingredienser

6 portioner
  • 350 g rotselleri
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olja
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver, ev rökt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 300 g vegofärs
  • 800 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kakao
  • 40 g torkade aprikoser, finhackade
  • 400 g kokta svarta bönor (på burk)
  • 400 g kokta kidneybönor (på burk)
  • 50 g svartkål eller grönkål, strimlad
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
Till servering
  • quinoa, ris eller hirs
  • 2 avokador, skivade
  • 1 kruka färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala rotsellerin och skär i små tärningar. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta eller kastrull. Tillsätt rotselleri och de torra kryddorna och stek med under omrörning någon minut.

  2. 2

    Vänd ner färsen och stek lite till. Häll i krossade tomater, vatten, kakao och aprikoser. Koka upp och låt puttra ca 15 min. Skölj bönorna ordentligt och vänd ner i grytan tillsammans med svartkålen.

  3. 3

    Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ta grytan från värmen och låt stå ca 10 min före servering. Toppa med skivad avokado och koriander.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Côline

    En god gryta. Dock så hade jag och min man ingen koriander då vi hade missat det. Av er som testat denna gryta, gör koriandern stor skillnad för grytan?