Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu
  • Tid 25 min + koktid för mungbönor

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

3.75 (4 betyg)

Tofu är en kanonbra råvara. Här marineras den till härlig smak och serveras i en ljummen sallad.

  • Tillagningstid 25 min + koktid för mungbönor
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 270 g naturell tofu
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 250 g broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl kokta mungbönor eller valfria kokta linser
  • 0.5 tsk salt
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär tofun i stavar. Skala och riv vitlöken fint. Blanda vitlök, vinäger och olja, smaka av med salt och peppar. Lägg ner tofun i marinaden och låt dra till servering.

  2. 2

    Skär broccolin i långa buketter så att stjälken också kommer med. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek broccolin ca 5 min. Tillsätt mungbönorna och stek 3 min, salta.

  3. 3

    Dela tomaterna och grovhacka basilikan. Vänd ihop tomater, basilika och tofu med broccoli och mungbönor. Lägg upp och skeda marinaden från tofun över salladen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar