Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tofu är en kanonbra råvara. Här marineras den till härlig smak och serveras i en ljummen sallad.

Tillagningstid: 25 minuter + koktid för mungbönor
4 portioner
  • 270 g naturell tofu
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • svartpeppar
  • 250 g broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl kokta mungbönor eller valfria kokta linser
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär tofun i stavar. Skala och riv vitlöken fint. Blanda vitlök, vinäger och olja, smaka av med salt och peppar. Lägg ner tofun i marinaden och låt dra till servering.
  2. Skär broccolin i långa buketter så att stjälken också kommer med. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek broccolin ca 5 min. Tillsätt mungbönorna och stek 3 min, salta.
  3. Dela tomaterna och grovhacka basilikan. Vänd ihop tomater, basilika och tofu med broccoli och mungbönor. Lägg upp och skeda marinaden från tofun över salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 270 g naturell tofu
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • svartpeppar
  • 250 g broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl kokta mungbönor eller valfria kokta linser
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 0.5 tsk salt

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tofu är en kanonbra råvara. Här marineras den till härlig smak och serveras i en ljummen sallad.

Tillagningstid: 25 minuter + koktid för mungbönor
4 portioner

Gör så här

  1. Skär tofun i stavar. Skala och riv vitlöken fint. Blanda vitlök, vinäger och olja, smaka av med salt och peppar. Lägg ner tofun i marinaden och låt dra till servering.
  2. Skär broccolin i långa buketter så att stjälken också kommer med. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek broccolin ca 5 min. Tillsätt mungbönorna och stek 3 min, salta.
  3. Dela tomaterna och grovhacka basilikan. Vänd ihop tomater, basilika och tofu med broccoli och mungbönor. Lägg upp och skeda marinaden från tofun över salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!