
Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu
Betyg (1-5):
Tofu är en kanonbra råvara. Här marineras den till härlig smak och serveras i en ljummen sallad.
Tillagningstid: 25 minuter + koktid för mungbönor
4 portioner
- 270 g naturell tofu
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk balsamvinäger
- 1 dl olivolja
- svartpeppar
- 250 g broccoli
- 2 msk olivolja
- 3 dl kokta mungbönor eller valfria kokta linser
- 250 g körsbärstomater
- 1 kruka basilika
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Skär tofun i stavar. Skala och riv vitlöken fint. Blanda vitlök, vinäger och olja, smaka av med salt och peppar. Lägg ner tofun i marinaden och låt dra till servering.
- Skär broccolin i långa buketter så att stjälken också kommer med. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek broccolin ca 5 min. Tillsätt mungbönorna och stek 3 min, salta.
- Dela tomaterna och grovhacka basilikan. Vänd ihop tomater, basilika och tofu med broccoli och mungbönor. Lägg upp och skeda marinaden från tofun över salladen.
Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu
Betyg (1-5):
Tofu är en kanonbra råvara. Här marineras den till härlig smak och serveras i en ljummen sallad.
Tillagningstid: 25 minuter + koktid för mungbönor
4 portioner
Gör så här
- Skär tofun i stavar. Skala och riv vitlöken fint. Blanda vitlök, vinäger och olja, smaka av med salt och peppar. Lägg ner tofun i marinaden och låt dra till servering.
- Skär broccolin i långa buketter så att stjälken också kommer med. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek broccolin ca 5 min. Tillsätt mungbönorna och stek 3 min, salta.
- Dela tomaterna och grovhacka basilikan. Vänd ihop tomater, basilika och tofu med broccoli och mungbönor. Lägg upp och skeda marinaden från tofun över salladen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!