Tacofisk

Tacofisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(68)

Ugnsgratinerad fisk med tacokrydda som kan komma att bli en ny favoriträtt hos barnen! Krämig och god, serveras med nachochips och sallad.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Enkel
6 portioner
  • 800 g färsk eller fryst, tinad torsk eller sej
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 3 dl grädde
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 1 påse tacokrydda
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär fisken i skivor, cirka 2 cm tjocka. Lägg fisken i en ugnsform. Häll över citronsaften och salta.
  2. Vispa grädden och blanda med crème fraiche och tacokrydda.
  3. Bred ut såsen över fisken och strö över den rivna osten. Ställ in i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
  4. Servera med nachochips och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2021-03-28

Godaste fiskrätten hemma hos oss just nu! Vi kombinerar med bulgur eller ris, blir toppen!

noah

2021-02-16

den suger ta bara och ät chipsen dom smakar ändå bättre

Emmy

2020-02-03

Vi skippade chipsen till och hade istället ris och grönsaker till.

Henke

2015-03-18

Helt fantastisk rätt barnen i skolan älskar denna rätt eller inte.

Jenny

2015-01-18

Favorit hos oss. Barnen frågar efter tacofisk. Lätt att laga och snabbt går det.

Sture

2014-11-05

Va? Ehhh jo

Johanna

2014-07-01

Gott! Jag använde hela påsen med taco krydda, och serverade ris, sallad och nachochips till. Både barnen och vi vuxna gillade det!!

Ida

2014-04-24

Helt suverän fiskgratäng! Hade i hela påsen med krydda, hoki istället för torsk och serverade med potatis och råa morötter och det var jättegott :)

Ingrid

2014-04-11

Snabbt gjort och för oss som gillar tacos och kryddorna var den klockren. God!

Camilla

2014-03-12

Super god fiskrätt, jag har även gjort den med pangasiusfilé

Johan

2014-01-23

Gott! Vis av tidigare kommentarer tog jag bara en halv påse tacokryddor och det blev lagom. Skippade nachochipsen och tog istället kokt potatis som jag rörde ned i bitar i gratängen.

Linda

2013-12-17

Klart godkänd, även av tre barn...

Jannice

2013-11-26

Ingen av oss gillade detta recept. Det var för mycket tacokryadda så fisken smakade ingenting.

Elisabeth

2013-11-23

Supergott!! Vi använde Gös och det blev fantastiskt gott. Inget ris eller potatis utan bara nachochipsen till och en grönsallad. Helt perfekt. Kan verkligen rekommendera.

Åsa

2013-11-19

Jättefin fisk fick vi levererat men förstördes av för mycket tacokryddor. Smakade bara av kryddorna men vi gillar ju fisksmak också. Nej tag en halv påse så kanske det blir bättre.

EvaP

2013-02-24

Jättegott och enkelt! Serverade med kokt potatis, nachochips, sallad och tacosås.

Irene

2013-02-23

Jättegott fiskrecept! Enkelt, sköter sig själv i ugnen. Jag serverade kokt ris och sallad till.

Christina

2013-01-30

Mycket gott! Första receptet på vit fisk som jag gillade skarpt.

Tacofisk
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 800 g färsk eller fryst, tinad torsk eller sej
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 3 dl grädde
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 1 påse tacokrydda
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk salt

Tacofisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(68)

Ugnsgratinerad fisk med tacokrydda som kan komma att bli en ny favoriträtt hos barnen! Krämig och god, serveras med nachochips och sallad.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Enkel
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär fisken i skivor, cirka 2 cm tjocka. Lägg fisken i en ugnsform. Häll över citronsaften och salta.
  2. Vispa grädden och blanda med crème fraiche och tacokrydda.
  3. Bred ut såsen över fisken och strö över den rivna osten. Ställ in i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
  4. Servera med nachochips och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2021-03-28

Godaste fiskrätten hemma hos oss just nu! Vi kombinerar med bulgur eller ris, blir toppen!

noah

2021-02-16

den suger ta bara och ät chipsen dom smakar ändå bättre

Emmy

2020-02-03

Vi skippade chipsen till och hade istället ris och grönsaker till.

Henke

2015-03-18

Helt fantastisk rätt barnen i skolan älskar denna rätt eller inte.

Jenny

2015-01-18

Favorit hos oss. Barnen frågar efter tacofisk. Lätt att laga och snabbt går det.

Sture

2014-11-05

Va? Ehhh jo

Johanna

2014-07-01

Gott! Jag använde hela påsen med taco krydda, och serverade ris, sallad och nachochips till. Både barnen och vi vuxna gillade det!!

Ida

2014-04-24

Helt suverän fiskgratäng! Hade i hela påsen med krydda, hoki istället för torsk och serverade med potatis och råa morötter och det var jättegott :)

Ingrid

2014-04-11

Snabbt gjort och för oss som gillar tacos och kryddorna var den klockren. God!

Camilla

2014-03-12

Super god fiskrätt, jag har även gjort den med pangasiusfilé

Johan

2014-01-23

Gott! Vis av tidigare kommentarer tog jag bara en halv påse tacokryddor och det blev lagom. Skippade nachochipsen och tog istället kokt potatis som jag rörde ned i bitar i gratängen.

Linda

2013-12-17

Klart godkänd, även av tre barn...

Jannice

2013-11-26

Ingen av oss gillade detta recept. Det var för mycket tacokryadda så fisken smakade ingenting.

Elisabeth

2013-11-23

Supergott!! Vi använde Gös och det blev fantastiskt gott. Inget ris eller potatis utan bara nachochipsen till och en grönsallad. Helt perfekt. Kan verkligen rekommendera.

Åsa

2013-11-19

Jättefin fisk fick vi levererat men förstördes av för mycket tacokryddor. Smakade bara av kryddorna men vi gillar ju fisksmak också. Nej tag en halv påse så kanske det blir bättre.

EvaP

2013-02-24

Jättegott och enkelt! Serverade med kokt potatis, nachochips, sallad och tacosås.

Irene

2013-02-23

Jättegott fiskrecept! Enkelt, sköter sig själv i ugnen. Jag serverade kokt ris och sallad till.

Christina

2013-01-30

Mycket gott! Första receptet på vit fisk som jag gillade skarpt.