Tacobowl med kycklingfärs

Tacobowl med kycklingfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tacobowl med kyckling, mango, gurka, picklad rödlök och avokado- och ärtröra. En perfekt festlig fredagsmiddag.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 2 dl ris
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 28 g taco kryddmix
  • 0.5 gurka, tunt hyvlad på längden
  • 1 mango, tärnad
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 75 g tortillachips
  • 0.5 kruka färsk koriander eller mynta
  • 0.5 lime i klyftor
  • Picklad rödlök
  • 1 dl vatten, hett
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 röd lök, tunt skivad
  • Avokado- och ärtröra
  • 2 avokador
  • 2 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 kruka färsk mynta, 10 stora blad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Picklad rödlök

  1. Rör hett vatten, socker och ättika tills sockret har löst sig. Vänd ner löken i lagen och låt stå till servering.

Avokado- och ärtröra

  1. Mixa avokado med ärter och mynta. Smaka av med limesaft och salt.
  2. Stek kycklingfärsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt kryddmixen och följ anvisningen på påsen. Fördela ris, färs, picklad lök, avokado- och ärtröra, gurka, mango och salladslök i fyra skålar. Servera med tortillachips, koriander och ev limeklyftor.

Tips

Prova gärna fryst, tinad mango, funkar lika bra.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tacobowl med kycklingfärs
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 2 dl ris
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 28 g taco kryddmix
  • 0.5 gurka, tunt hyvlad på längden
  • 1 mango, tärnad
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 75 g tortillachips
  • 0.5 kruka färsk koriander eller mynta
  • 0.5 lime i klyftor
  • Picklad rödlök
  • 1 dl vatten, hett
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 röd lök, tunt skivad
  • Avokado- och ärtröra
  • 2 avokador
  • 2 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 kruka färsk mynta, 10 stora blad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt

Tacobowl med kycklingfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tacobowl med kyckling, mango, gurka, picklad rödlök och avokado- och ärtröra. En perfekt festlig fredagsmiddag.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Picklad rödlök

  1. Rör hett vatten, socker och ättika tills sockret har löst sig. Vänd ner löken i lagen och låt stå till servering.

Avokado- och ärtröra

  1. Mixa avokado med ärter och mynta. Smaka av med limesaft och salt.
  2. Stek kycklingfärsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt kryddmixen och följ anvisningen på påsen. Fördela ris, färs, picklad lök, avokado- och ärtröra, gurka, mango och salladslök i fyra skålar. Servera med tortillachips, koriander och ev limeklyftor.

Tips

Prova gärna fryst, tinad mango, funkar lika bra.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!