För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tacobowl med kycklingfärs

Betyg (1-5):
3.7 (10 betyg)

Tacobowl med kyckling, mango, gurka, picklad rödlök och avokado- och ärtröra. En perfekt festlig fredagsmiddag.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl ris
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 28 g taco kryddmix
  • 0.5 gurka, tunt hyvlad på längden
  • 1 mango, tärnad
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 75 g tortillachips
  • 0.5 kruka färsk koriander eller mynta
  • 0.5 lime i klyftor
  • Picklad rödlök
  • 1 dl vatten, hett
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 röd lök, tunt skivad
  • Avokado- och ärtröra
  • 2 avokador
  • 2 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 kruka färsk mynta, 10 stora blad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Picklad rödlök

  1. Rör hett vatten, socker och ättika tills sockret har löst sig. Vänd ner löken i lagen och låt stå till servering.

Avokado- och ärtröra

  1. Mixa avokado med ärter och mynta. Smaka av med limesaft och salt.
  2. Stek kycklingfärsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt kryddmixen och följ anvisningen på påsen. Fördela ris, färs, picklad lök, avokado- och ärtröra, gurka, mango och salladslök i fyra skålar. Servera med tortillachips, koriander och ev limeklyftor.

Tips

Prova gärna fryst, tinad mango, funkar lika bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matig wrap med kyckling

(15)

Tortillapizza

(33)

Wraps med kalkon och kesellaröra

(7)

Kycklingsallad med mango och cashewnötter

(12)

Bruschetta med kyckling

(8)

Smarrigaste kycklingsoppan

(5)

Thailändsk kycklingwok

(99)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(142)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 2 dl ris
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 28 g taco kryddmix
  • 0.5 gurka, tunt hyvlad på längden
  • 1 mango, tärnad
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 75 g tortillachips
  • 0.5 kruka färsk koriander eller mynta
  • 0.5 lime i klyftor
  • Picklad rödlök
  • 1 dl vatten, hett
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 röd lök, tunt skivad
  • Avokado- och ärtröra
  • 2 avokador
  • 2 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 kruka färsk mynta, 10 stora blad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt

Tacobowl med kycklingfärs

Betyg (1-5):
3.7 (10 betyg)

Tacobowl med kyckling, mango, gurka, picklad rödlök och avokado- och ärtröra. En perfekt festlig fredagsmiddag.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Picklad rödlök

  1. Rör hett vatten, socker och ättika tills sockret har löst sig. Vänd ner löken i lagen och låt stå till servering.

Avokado- och ärtröra

  1. Mixa avokado med ärter och mynta. Smaka av med limesaft och salt.
  2. Stek kycklingfärsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt kryddmixen och följ anvisningen på påsen. Fördela ris, färs, picklad lök, avokado- och ärtröra, gurka, mango och salladslök i fyra skålar. Servera med tortillachips, koriander och ev limeklyftor.

Tips

Prova gärna fryst, tinad mango, funkar lika bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matig wrap med kyckling

(15)

Tortillapizza

(33)

Wraps med kalkon och kesellaröra

(7)

Kycklingsallad med mango och cashewnötter

(12)

Bruschetta med kyckling

(8)

Smarrigaste kycklingsoppan

(5)

Thailändsk kycklingwok

(99)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(142)