Tabbouleh på helt korn med morot och butternut

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Här möts det persiska och det nordiska köket i en fräsch tabbouleh, fullproppad med smaker och vitaminer.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 3 dl helt korn
  • 2 lagerblad
  • 450 g morötter i olika färger
  • 450 g butternutpumpa
  • 70 g spenat
  • Dressing:
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk florsocker
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka kornet enligt anvisning på förpackningen i lättsaltat vatten med två lagerblad.
  2. Skala och skär morötter och pumpa i små fina tärningar. Fördela grönsakerna på en plåt och ringla över olja. Rosta mitt i ugnen, 5–8 min, det ska vara tuggmotstånd kvar.
  3. Blanda alla ingredienserna till dressingen och vänd ihop med grynen och de rostade rotsakerna. Smaka av med salt och vänd runt spenaten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

(0)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Grynsallad med grönkål, citrus och krispiga mandelspån

(0)

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

(31)

Rödkålsdolmar

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl helt korn
  • 2 lagerblad
  • 450 g morötter i olika färger
  • 450 g butternutpumpa
  • 70 g spenat
  • Dressing:
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk florsocker
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • salt och svartpeppar

Tabbouleh på helt korn med morot och butternut

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Här möts det persiska och det nordiska köket i en fräsch tabbouleh, fullproppad med smaker och vitaminer.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka kornet enligt anvisning på förpackningen i lättsaltat vatten med två lagerblad.
  2. Skala och skär morötter och pumpa i små fina tärningar. Fördela grönsakerna på en plåt och ringla över olja. Rosta mitt i ugnen, 5–8 min, det ska vara tuggmotstånd kvar.
  3. Blanda alla ingredienserna till dressingen och vänd ihop med grynen och de rostade rotsakerna. Smaka av med salt och vänd runt spenaten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

(0)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Grynsallad med grönkål, citrus och krispiga mandelspån

(0)

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

(31)

Rödkålsdolmar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies