
Svamptoast med parmesankräm
Betyg (1-5):
Stekta surdegsbröd, brynt smör, crème fraiche, parmesan och stekta champinjoner, blir en perfekt förättsmacka.
Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g champinjoner
- 1 msk smör, till stekning
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- salt och svartpeppar
- 4 skivor surdegsbröd
- 0.5 dl finhackad färsk persilja
- Parmesankräm
- 25 g smör
- 2 dl crème fraiche
- 1.5 dl finriven parmesanost
Gör så här
- Bryn smör i en kastrull tills det doftar nötigt och slutat skumma. Låt svalna något.
- Blanda med crème fraiche och parmesan. Skiva svampen och stek till fin färg i smör. Tillsätt vitlöken och krydda med salt och peppar.
- Rosta eller stek brödskivorna i olja. Bred på ostkrämen och lägg på svamparna. Toppa med persilja och dra ett extra varv med pepparkvarnen.
Svamptoast med parmesankräm
Betyg (1-5):
Stekta surdegsbröd, brynt smör, crème fraiche, parmesan och stekta champinjoner, blir en perfekt förättsmacka.
Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bryn smör i en kastrull tills det doftar nötigt och slutat skumma. Låt svalna något.
- Blanda med crème fraiche och parmesan. Skiva svampen och stek till fin färg i smör. Tillsätt vitlöken och krydda med salt och peppar.
- Rosta eller stek brödskivorna i olja. Bred på ostkrämen och lägg på svamparna. Toppa med persilja och dra ett extra varv med pepparkvarnen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!