Svamptoast med parmesankräm

Svamptoast med parmesankräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Stekta surdegsbröd, brynt smör, crème fraiche, parmesan och stekta champinjoner, blir en perfekt förättsmacka.

Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör, till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 0.5 dl finhackad färsk persilja
  • Parmesankräm
  • 25 g smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 dl finriven parmesanost

Gör så här

  1. Bryn smör i en kastrull tills det doftar nötigt och slutat skumma. Låt svalna något.
  2. Blanda med crème fraiche och parmesan. Skiva svampen och stek till fin färg i smör. Tillsätt vitlöken och krydda med salt och peppar.
  3. Rosta eller stek brödskivorna i olja. Bred på ostkrämen och lägg på svamparna. Toppa med persilja och dra ett extra varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Svamptoast med parmesankräm
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör, till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 0.5 dl finhackad färsk persilja
  • Parmesankräm
  • 25 g smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 dl finriven parmesanost

Svamptoast med parmesankräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Stekta surdegsbröd, brynt smör, crème fraiche, parmesan och stekta champinjoner, blir en perfekt förättsmacka.

Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn smör i en kastrull tills det doftar nötigt och slutat skumma. Låt svalna något.
  2. Blanda med crème fraiche och parmesan. Skiva svampen och stek till fin färg i smör. Tillsätt vitlöken och krydda med salt och peppar.
  3. Rosta eller stek brödskivorna i olja. Bred på ostkrämen och lägg på svamparna. Toppa med persilja och dra ett extra varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!