Gratinerade vitlökschampinjoner

Gratinerade vitlökschampinjoner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Gulliga svamphattar att mumsa på före maten tillsammans med vitt bröd.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 20 st champinjoner
  • 100 g rumstempererat smör
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.25 citron, pressad saft efter smak
  • 1 finhackad gul lök
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lossa svampfötterna och hacka dem smått. Blanda smöret med svamphacket och alla övriga ingredienser. Fyll svamphattarna. Ställ dem i en smord ugnssäker form.
  2. Gratinera i mitten av ugnen 15-20 minuter.

Servering

Servera som förrätt med ljust bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tina Johansson

2014-02-23

Supergoda champinjoner tillsammans med färsk pasta med spenatpesto! Helt vegetarisk med massor av proteiner!

Gratinerade vitlökschampinjoner
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 20 st champinjoner
  • 100 g rumstempererat smör
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.25 citron, pressad saft efter smak
  • 1 finhackad gul lök
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt

Gratinerade vitlökschampinjoner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Gulliga svamphattar att mumsa på före maten tillsammans med vitt bröd.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lossa svampfötterna och hacka dem smått. Blanda smöret med svamphacket och alla övriga ingredienser. Fyll svamphattarna. Ställ dem i en smord ugnssäker form.
  2. Gratinera i mitten av ugnen 15-20 minuter.

Servering

Servera som förrätt med ljust bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tina Johansson

2014-02-23

Supergoda champinjoner tillsammans med färsk pasta med spenatpesto! Helt vegetarisk med massor av proteiner!