Crostini med bönkräm och svamp

Crostini med bönkräm och svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En liten läcker smakbit i väntan på grillen är alltid rätt.

Tillagningstid: 25 min
20 stycken
  • 3 dl kokta vita bönor (200 g)
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 liten vitlöksklyfta hackad
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl crème fraiche
  • 20 crostini
  • Topping
  • 200 g ostronskivling eller champinjoner
  • smör att steka i
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron, finrivet skal
  • Toppinig
  • 1 dl finhackad bladpersilja

Gör så här

  1. Mixa avrunna bönor, parmesan, hackad vitlök, citronsaft och hälften av crème fraichen till en slät kräm. Rör ner resten av crème fraichen och smaka av med salt. Låt stå i kylskåp ca 20 min.
  2. Skär svampen i mindre bitar. Stek den i smör till fin färg. Smaka av med salt och peppar och vänd runt med persiljan.
  3. Lägg en sked bönkräm på varje crostini och toppa med stekt svamp. Strö över lite rivet citronskal och servera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Crostini med bönkräm och svamp
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl kokta vita bönor (200 g)
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 liten vitlöksklyfta hackad
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl crème fraiche
  • 20 crostini
  • Topping
  • 200 g ostronskivling eller champinjoner
  • smör att steka i
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron, finrivet skal
  • Toppinig
  • 1 dl finhackad bladpersilja

Crostini med bönkräm och svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En liten läcker smakbit i väntan på grillen är alltid rätt.

Tillagningstid: 25 min
20 stycken

Gör så här

  1. Mixa avrunna bönor, parmesan, hackad vitlök, citronsaft och hälften av crème fraichen till en slät kräm. Rör ner resten av crème fraichen och smaka av med salt. Låt stå i kylskåp ca 20 min.
  2. Skär svampen i mindre bitar. Stek den i smör till fin färg. Smaka av med salt och peppar och vänd runt med persiljan.
  3. Lägg en sked bönkräm på varje crostini och toppa med stekt svamp. Strö över lite rivet citronskal och servera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!