Crostini med bönkräm och svamp
  • Tid 25 min

Crostini med bönkräm och svamp

5 (1 betyg)

En liten läcker smakbit i väntan på grillen är alltid rätt.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

20 stycken
  • 3 dl kokta vita bönor (200 g)
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 liten vitlöksklyfta hackad
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl crème fraiche
  • 20 crostini
Topping
  • 200 g ostronskivling eller champinjoner
  • smör att steka i
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron, finrivet skal
Toppinig
  • 1 dl finhackad bladpersilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa avrunna bönor, parmesan, hackad vitlök, citronsaft och hälften av crème fraichen till en slät kräm. Rör ner resten av crème fraichen och smaka av med salt. Låt stå i kylskåp ca 20 min.

  2. 2

    Skär svampen i mindre bitar. Stek den i smör till fin färg. Smaka av med salt och peppar och vänd runt med persiljan.

  3. 3

    Lägg en sked bönkräm på varje crostini och toppa med stekt svamp. Strö över lite rivet citronskal och servera.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar