Svampsoppa med chèvre chaud

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.12 (8 betyg)

Krämig champinjonsoppa med varm smörgås toppad med getost.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Soppa:
  • 20 g smör
  • 400 g hackade champinjoner
  • 1 hackad gul lök
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond eller grönsaksfond
  • 3 dl grädde
  • 0.5 msk soja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Smörgås:
  • 4 bröd
  • 300 g chèvre
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

Soppa

  1. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn svampen tills vätskan är borta. Tillsätt löken och stek under omrörning till den mjuknat.
  2. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten och fond. Låt sjuda utan lock 8-10 minuter. Häll i grädden och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Mixa soppan med en stavmixer. Tillsätt soja, salt och peppar.

Smörgås

  1. Lägg upp brödskivorna och lägg på chévreost. Ringla över honung och grädda i ugnen på 225° tills osten är mjuk och fått fin färg, cirka 6 minuter.

Tips

Servera gärna rucola med pinjenötter och balsamicosirap till smörgåsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2014-06-23

Men kyckling kommer ju från växtdelar!?

ems

2014-03-10

oj, här blev vi arga. dom kanske bara inte tänkte sej för när dom komponerade receptet bara. påpeka hellre det på ett respektfullt sätt istället för att skälla ut dom

Karolina

2013-02-27

Väldigt god soppa och mackan passade perfekt till, ungarna tyckte också att soppan var super men det var delade meningar om mackan. En av dom tyckte den var god.

Liknande recept

Spara recept

Pasta gorgonzola

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Pasta med ädelostsås

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Färskostfylld portabello med potatis- och bönmos

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ostomelett med kantareller

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Svampbiffar med getost och färska rödbetor

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Risotto med karljohansvamp

Betyg
Betyg
(10)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Soppa:
  • 20 g smör
  • 400 g hackade champinjoner
  • 1 hackad gul lök
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond eller grönsaksfond
  • 3 dl grädde
  • 0.5 msk soja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Smörgås:
  • 4 bröd
  • 300 g chèvre
  • 1 msk honung

Svampsoppa med chèvre chaud

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.12 (8 betyg)

Krämig champinjonsoppa med varm smörgås toppad med getost.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

Soppa

  1. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn svampen tills vätskan är borta. Tillsätt löken och stek under omrörning till den mjuknat.
  2. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten och fond. Låt sjuda utan lock 8-10 minuter. Häll i grädden och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Mixa soppan med en stavmixer. Tillsätt soja, salt och peppar.

Smörgås

  1. Lägg upp brödskivorna och lägg på chévreost. Ringla över honung och grädda i ugnen på 225° tills osten är mjuk och fått fin färg, cirka 6 minuter.

Tips

Servera gärna rucola med pinjenötter och balsamicosirap till smörgåsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2014-06-23

Men kyckling kommer ju från växtdelar!?

ems

2014-03-10

oj, här blev vi arga. dom kanske bara inte tänkte sej för när dom komponerade receptet bara. påpeka hellre det på ett respektfullt sätt istället för att skälla ut dom

Karolina

2013-02-27

Väldigt god soppa och mackan passade perfekt till, ungarna tyckte också att soppan var super men det var delade meningar om mackan. En av dom tyckte den var god.

Liknande recept

Spara recept

Pasta gorgonzola

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Pasta med ädelostsås

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Färskostfylld portabello med potatis- och bönmos

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ostomelett med kantareller

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Svampbiffar med getost och färska rödbetor

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Risotto med karljohansvamp

Betyg
Betyg
(10)