Svamprisotto med spenat och chèvre

Betyg (1-5):
3.42 (12 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 2 msk smör
  • 400 g svamp, ex höstkantareller
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 3 dl avorioris
  • 2 dl vitt vin
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 200 g chèvre
  • 100 g bladspenat
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med smör och stek svamp och lök, ca 3 min.
  2. Lägg hälften av svampfräset i en kastrull tillsammans med ris och stek ihop någon minut. Tillsätt vin och buljong så det täcker riset. Låt riset sjuda på svag värme. Rör om då och då och fyll på med mer buljong då vätskan kokat in. Riset är klart när all buljong kokat in men riset fortfarande är lätt rinnigt och riskärnan är mjuk.
  3. Vänd ner resterande svamp, chèvre och spenat. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2016-09-30

Överraskande god ☺ Kan absolut rekommendera den.

Johanna

2016-03-08

En god risotto men den smakade lite för mycket chevre och för lite kantareller för min smak men gillar man chevre så gillar man denna!

Sara

2013-12-05

Det finns väl ingen svamp som heter höstkantareller? Använd gärna svamparnas riktiga namn i stället.

Liknande recept

Pumpastroganoff

(129)

Indiskt kryddris

(12)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(2)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(3)

Indisk kikärtsgryta

(7)

Risfyllda grönsaker

(0)

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

(4)

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

(8)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 2 msk smör
  • 400 g svamp, ex höstkantareller
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 3 dl avorioris
  • 2 dl vitt vin
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 200 g chèvre
  • 100 g bladspenat
  • svartpeppar

Svamprisotto med spenat och chèvre

Betyg (1-5):
3.42 (12 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med smör och stek svamp och lök, ca 3 min.
  2. Lägg hälften av svampfräset i en kastrull tillsammans med ris och stek ihop någon minut. Tillsätt vin och buljong så det täcker riset. Låt riset sjuda på svag värme. Rör om då och då och fyll på med mer buljong då vätskan kokat in. Riset är klart när all buljong kokat in men riset fortfarande är lätt rinnigt och riskärnan är mjuk.
  3. Vänd ner resterande svamp, chèvre och spenat. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2016-09-30

Överraskande god ☺ Kan absolut rekommendera den.

Johanna

2016-03-08

En god risotto men den smakade lite för mycket chevre och för lite kantareller för min smak men gillar man chevre så gillar man denna!

Sara

2013-12-05

Det finns väl ingen svamp som heter höstkantareller? Använd gärna svamparnas riktiga namn i stället.

Liknande recept

Pumpastroganoff

(129)

Indiskt kryddris

(12)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(2)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(3)

Indisk kikärtsgryta

(7)

Risfyllda grönsaker

(0)

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

(4)

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies