Svampfylld cannelloni
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Svampfylld cannelloni

3.7 (23 betyg)

Svampfylld cannelloni i tomatsås med sting.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 2 dl riven parmesanost
Fyllning:
  • 250 g champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad persilja
Sås:
  • 500 g krossade tomater
  • 370 g krossade tomater med chili
  • 1 finriven grönsaksbuljongtärning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek svamp, lök och vitlök i smör, ca 5 min. Salta, peppra och rör om då och då.

  2. 2

    Bred ut crème fraiche på pastaplattorna. Vänd ner persilja i svampen och fördela ovanpå crème fraichen. Rulla ihop och lägg i en ugnsform med skarven nedåt.

Sås:

  1. 1

    Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en bunke och häll över rullarna. Strö över osten och gratinera i ugnen ca 20 min.

Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Vivan

    I det här receptet måste proportionerna ha blivit fel. Nästan ingen fyllning (hade behövts 3 ggr så mycket svamp) och alldeles för mycket sås. Näe, det här blir det inte flera gånger.Inte gott!

  • Isabell

    Underbart god rätt. När jag gör den nästa gång ska jag ha lite mer svamp i, blev lite lite fyllning.

  • ema

    Matkassens recept skiljer sig något från detta. Innehåller ingen persilja eller chilitomater utan två förpackningar tomater, det är det receptet jag betygsätter. Lättlagat, med coops färska lasagneplattor. Familjen tyckte det var för lite svampsmak och för mycket sås. Smaken i övrigt är det inget större fel på men jag gör nog en lasagne nästa gång.

  • Linn

    Oj vad god denna blev! Använde skogschampinjoner och stekte dessa mer än 5min.. .. stekte bort vattnet osv. tog säkert runt 15min? Hade ingen creme fraiche så tog cream cheese (coops 300g), varav ca hälften i såsen och hälften utbrett på pastaplattorna. För att färskosten skulle blanda sig, värmde jag de krossade tomaterna med den.. plus tillsatte även vitlöken + rivna buljongtärningen.. o tillsist pizzasåsen (mutti) Använde 1st 500g krossade tomater (coop) och 1 burk pizzasås Mutti. Glömde tillsätta salt till såsen. Saltade på svamped dock. Använde ffa riven prästost ovanpå + riven parmesan också (sammanlagt ca 3dl?) Hade den i ugnen ca 30min (tills osten fått lite färg), så det tog sammanlagt mycket längre tid än angivet ovan eftersom jag stekte svamp/lök så pass mycket längre (efter 5min är allt ju fortfarande rått, men det kanske inte skulle gjort nåt?). Hursom, underbart gott!

Visa fler