Superenkelt fröknäcke
  • Tid 15 min + 1 timme i ugn
  • Ugn 150º

Superenkelt fröknäcke

4.19 (26 betyg)

Om du inte har provat att göra eget fröknäcke är det på tiden – det är så gott och knaprigt!

  • Tillagningstid 15 min + 1 timme i ugn
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

10 stycken
  • 0.8 dl solrosfrön
  • 0.8 dl pumpakärnor
  • 0.8 dl sesamfrön
  • 0.5 dl chiafrön, lin eller psylliumfrön
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl hett vatten
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 150°. Blanda alla ingredienser i en bunke till en jämn smet. Tryck ut smeten tunnt med blöta händer på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

  2. 2

    Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Bryt sönder i bitar i önskad storlek. Servera med smör och smarrigt pålägg.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marie

    Tog de fröer jag hittade. Det var mest solrosfrön, lite sesam och anpassade mängden majsmjöl. Två matskedar rapsolja lite fänkål och kummin samt salt rörde jag ihop med det heta vattnet. Kanske tack vare oljan gick det lätt att vika över plåtpapper och trycka ut degen. Återstår provsmakning!

  • Nathalie

    Gör ofta detta recept. Gått som tillbehör till det mesta. Även gått med hummus på. Har provat med både majmjöl och rismjöl och båda fungerar lika bra.

  • Susann

    Prova att byta ut 1/2 dl vatten mot rapsolja så får det engod smak

  • Anne-Marie

    Jag har testat med mandelmjöl och det fungerade utmärkt.

Visa fler