Frukostbullar

Frukostbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(91)

Lyxa till frukosten med nyttiga och goda frallor fulla av frön, nötter och frukt.

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
18 st
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl havrekli
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • 1.5 dl grovhackade torkade aprikoser
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 tsk salt
  • Till pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl solrosfrön, eller pumpafrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ut jästen med ljummet vatten, cirka 37°, i en bunke eller degblandare. Tillsätt olja, frön, salt, havrekli och mjöl. Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 minuter för hand eller cirka 5 minuter med maskin. Tillsätt aprikoser och nötter mot slutet.
  2. Jäs under bakduk minst 1 timme. Dela degen i två delar och forma den till två längder. Skär varje längd i cirka 10 bitar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och vänd bitarna i solros- eller pumpafrön.
  3. Jäs bullarna 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-05

Hej Marita, 1 tsk ska det vara, vi lägger in det!

Marita

2022-04-02

Det står ju inte i receptet hur mycket salt som man ska ha i?????

Ingegerd

2016-10-28

Jättegott bröd och bra att det inte är sirap eller socker i den

Alexandra

2015-04-22

Är det bara jag som inte lyckas få det här brödet att jäsa? Har nu gjort det två dagar i rad (envis!) och idag följde jag verkligen receptet exakt! Ändå har degen i princip inte jäst över huvud taget. Så besviken för frallorna ser ju jättegoda ut på bilden! :(

Nina

2015-01-30

Så himla gott =) men minska på saltet, byt ut hasselnötterna mot valnötter och ha i lite sirap. Mums!

Bodil

2014-01-09

Byt ut jästen mot surdegsgrund och få ett luftigare bröd. Minska saltet till en tsk så blir det nyttigare också!

Lisa

2013-08-18

Mitt favoritrecept på matbröd med frön. Ersätter torkade aprikoser och nötter med ytterligare frön. Dekorerar med både pumpafrön och solrosfrön.

Amanda

2012-09-23

Lite väl mycket salt!!

Linda

2012-01-28

Mitt favoritrecept sedan 2 år tillbaka! Supergott poch enkelt.

Astrid

2012-01-10

Lättbakade och mycket goda. Bra "tugg".

birgit

2011-12-06

bra recept

Frukostbullar
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl havrekli
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • 1.5 dl grovhackade torkade aprikoser
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 tsk salt
  • Till pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl solrosfrön, eller pumpafrön

Frukostbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(91)

Lyxa till frukosten med nyttiga och goda frallor fulla av frön, nötter och frukt.

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
18 st

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ut jästen med ljummet vatten, cirka 37°, i en bunke eller degblandare. Tillsätt olja, frön, salt, havrekli och mjöl. Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 minuter för hand eller cirka 5 minuter med maskin. Tillsätt aprikoser och nötter mot slutet.
  2. Jäs under bakduk minst 1 timme. Dela degen i två delar och forma den till två längder. Skär varje längd i cirka 10 bitar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och vänd bitarna i solros- eller pumpafrön.
  3. Jäs bullarna 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-05

Hej Marita, 1 tsk ska det vara, vi lägger in det!

Marita

2022-04-02

Det står ju inte i receptet hur mycket salt som man ska ha i?????

Ingegerd

2016-10-28

Jättegott bröd och bra att det inte är sirap eller socker i den

Alexandra

2015-04-22

Är det bara jag som inte lyckas få det här brödet att jäsa? Har nu gjort det två dagar i rad (envis!) och idag följde jag verkligen receptet exakt! Ändå har degen i princip inte jäst över huvud taget. Så besviken för frallorna ser ju jättegoda ut på bilden! :(

Nina

2015-01-30

Så himla gott =) men minska på saltet, byt ut hasselnötterna mot valnötter och ha i lite sirap. Mums!

Bodil

2014-01-09

Byt ut jästen mot surdegsgrund och få ett luftigare bröd. Minska saltet till en tsk så blir det nyttigare också!

Lisa

2013-08-18

Mitt favoritrecept på matbröd med frön. Ersätter torkade aprikoser och nötter med ytterligare frön. Dekorerar med både pumpafrön och solrosfrön.

Amanda

2012-09-23

Lite väl mycket salt!!

Linda

2012-01-28

Mitt favoritrecept sedan 2 år tillbaka! Supergott poch enkelt.

Astrid

2012-01-10

Lättbakade och mycket goda. Bra "tugg".

birgit

2011-12-06

bra recept