Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Lättbakat glutenfritt bröd med polenta och pumpakärnor.

Tillagningstid: 1 timme + tid att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 st
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 dl filmjölk
  • 1 tsk honung
  • 2 dl finmalen polenta
  • 1 dl sojamjöl
  • 7.5 dl glutenfritt mjöl
  • 2.5 dl pumpakärnor
  • 1 äggvita
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Rör ner filmjölk och honung. Blanda samman alla torra ingredienser samt 2 deciliter pumpakärnor och rör ner degvätskan. Degen skall inte knådas utan bara bindas samman.
  2. Olja botten av en bakform, 10 x 20 centimeter. Lägg i degen, låt jäsa övertäckte med bakduk 1,5 timmar på dragfri plats.
  3. Pensla brödet med äggvita och strö över resterande pumpakärnor.
  4. Grädda mitt i ugnen 40-50 minuter. Använd gärna en stektermometer, vid 95-98 grader är brödet färdigt. Låt svalna under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellen

2012-05-09

Gott bröd! Polentan blir som små krispiga korn och det blir även bra om man byter ut pumpakärnorna mot solrosfrön.

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 dl filmjölk
  • 1 tsk honung
  • 2 dl finmalen polenta
  • 1 dl sojamjöl
  • 7.5 dl glutenfritt mjöl
  • 2.5 dl pumpakärnor
  • 1 äggvita
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk salt

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Lättbakat glutenfritt bröd med polenta och pumpakärnor.

Tillagningstid: 1 timme + tid att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 st

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Rör ner filmjölk och honung. Blanda samman alla torra ingredienser samt 2 deciliter pumpakärnor och rör ner degvätskan. Degen skall inte knådas utan bara bindas samman.
  2. Olja botten av en bakform, 10 x 20 centimeter. Lägg i degen, låt jäsa övertäckte med bakduk 1,5 timmar på dragfri plats.
  3. Pensla brödet med äggvita och strö över resterande pumpakärnor.
  4. Grädda mitt i ugnen 40-50 minuter. Använd gärna en stektermometer, vid 95-98 grader är brödet färdigt. Låt svalna under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellen

2012-05-09

Gott bröd! Polentan blir som små krispiga korn och det blir även bra om man byter ut pumpakärnorna mot solrosfrön.