Glutenfri majslimpa med pumpakärnor
  • Tid 1 tim + tid att jäsa
  • Ugn 200º

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

3.5 (4 betyg)

Lättbakat glutenfritt bröd med polenta och pumpakärnor.

  • Tillagningstid 1 tim + tid att jäsa
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

1 st
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 dl filmjölk
  • 1 tsk honung
  • 2 dl finmalen polenta
  • 1 dl sojamjöl
  • 7.5 dl glutenfritt mjöl
  • 1 msk salt
  • 2.5 dl pumpakärnor
  • 1 äggvita
  • 2 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Rör ner filmjölk och honung. Blanda samman alla torra ingredienser samt 2 deciliter pumpakärnor och rör ner degvätskan. Degen skall inte knådas utan bara bindas samman.

  2. 2

    Olja botten av en bakform, 10 x 20 centimeter. Lägg i degen, låt jäsa övertäckte med bakduk 1,5 timmar på dragfri plats.

  3. 3

    Pensla brödet med äggvita och strö över resterande pumpakärnor.

  4. 4

    Grädda mitt i ugnen 40-50 minuter. Använd gärna en stektermometer, vid 95-98 grader är brödet färdigt. Låt svalna under bakduk.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ellen

    Gott bröd! Polentan blir som små krispiga korn och det blir även bra om man byter ut pumpakärnorna mot solrosfrön.