Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Lättbakat glutenfritt bröd med polenta och pumpakärnor.

Tillagningstid: 1 timme + tid att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 dl filmjölk
  • 1 tsk honung
  • 2 dl finmalen polenta
  • 1 dl sojamjöl
  • 7.5 dl glutenfritt mjöl
  • 2.5 dl pumpakärnor
  • 1 äggvita
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Rör ner filmjölk och honung. Blanda samman alla torra ingredienser samt 2 deciliter pumpakärnor och rör ner degvätskan. Degen skall inte knådas utan bara bindas samman.
  2. Olja botten av en bakform, 10 x 20 centimeter. Lägg i degen, låt jäsa övertäckte med bakduk 1,5 timmar på dragfri plats.
  3. Pensla brödet med äggvita och strö över resterande pumpakärnor.
  4. Grädda mitt i ugnen 40-50 minuter. Använd gärna en stektermometer, vid 95-98 grader är brödet färdigt. Låt svalna under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellen

2012-05-09

Gott bröd! Polentan blir som små krispiga korn och det blir även bra om man byter ut pumpakärnorna mot solrosfrön.

Liknande recept

Spara recept

Siktkaka

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Julens godaste lingonbröd

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Glutenfri filmjölkslimpa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vörtbröd med julmust

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Dinkelscones

Betyg
Betyg
(10)
Glutenfri majslimpa med pumpakärnor
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 dl filmjölk
  • 1 tsk honung
  • 2 dl finmalen polenta
  • 1 dl sojamjöl
  • 7.5 dl glutenfritt mjöl
  • 2.5 dl pumpakärnor
  • 1 äggvita
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk salt

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Lättbakat glutenfritt bröd med polenta och pumpakärnor.

Tillagningstid: 1 timme + tid att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Rör ner filmjölk och honung. Blanda samman alla torra ingredienser samt 2 deciliter pumpakärnor och rör ner degvätskan. Degen skall inte knådas utan bara bindas samman.
  2. Olja botten av en bakform, 10 x 20 centimeter. Lägg i degen, låt jäsa övertäckte med bakduk 1,5 timmar på dragfri plats.
  3. Pensla brödet med äggvita och strö över resterande pumpakärnor.
  4. Grädda mitt i ugnen 40-50 minuter. Använd gärna en stektermometer, vid 95-98 grader är brödet färdigt. Låt svalna under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellen

2012-05-09

Gott bröd! Polentan blir som små krispiga korn och det blir även bra om man byter ut pumpakärnorna mot solrosfrön.

Liknande recept

Spara recept

Siktkaka

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Julens godaste lingonbröd

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Glutenfri filmjölkslimpa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vörtbröd med julmust

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Dinkelscones

Betyg
Betyg
(10)