Stuvade makaroner med köttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.95 (22 betyg)

Stuvad pasta med klassiska köttbullar och sockerärtor. perfekt vardagsmat som hela familjen gillar!

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g pasta
  • 4 msk ströbröd
  • 1 liten riven gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 100 g strimlade sockerärtor
  • Stuvning:
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0.5 svartpeppar
  • 0.5 salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt det svälla någon minut. Tillsätt lök, ägg och färs. Salta, peppra och blanda ordentligt. Blöt händerna i kallt vatten och rulla runda köttbullar.

Stuvning

  1. Smält smöret till stuvningen i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om cirka 5 minuter.
  3. Vänd ner pastan och sockerärtorna i stuvningen och rör om, späd eventuellt med lite mjölk om den är för tjock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2014-04-15

Jag rekommenderar mjölkstuvade makaroner, det är mycket godare,tycker vi och barnbarnet! Lägg en klick margarin i grytan, låt det smälta häll i 1 liter mjölk samt cirka 5 dl makaroner, låt det sjuda till makaronerna är mjuka.Späd med ev. mer mjölk om det blir för tjockt

bella

2013-11-25

denna receptet tyckte jag om och jag har provat den och smakat på det känns så gott det känns också något som är helt mjukt och svulet som ett öga i alla fall.!!!

Checkbox Coop

2013-08-19

Det är viktigt att ströbrödet och mjölken får svälla så att det inte är för blött.

Julia

2013-01-25

Hur sjutton gubbar fick ni köttbullarna till bullar? Blev ju bara en lös sörja med alldeles för mycket löksmak... Fel i recept?

Checkbox Coop

2013-01-22

Det behöver inte vara några ägg i köttbullarna. Ströbrödet fungerar som bindemedel.

Natalie

2013-01-21

Har jag missat äggen eller står de med i receptet?

Liknande recept

Spara recept

Peppes penne pasta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Spagetti med renskav

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Tortellini med prosciutto och tomatsås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fläskfilépasta med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Tagliatelle med skinka och ärtor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ädelostpasta med skinka och päron

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fläskfilégryta med gröna oliver

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Docentens dillpasta

Betyg
Betyg
(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g pasta
  • 4 msk ströbröd
  • 1 liten riven gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 100 g strimlade sockerärtor
  • Stuvning:
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0.5 svartpeppar
  • 0.5 salt

Stuvade makaroner med köttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.95 (22 betyg)

Stuvad pasta med klassiska köttbullar och sockerärtor. perfekt vardagsmat som hela familjen gillar!

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt det svälla någon minut. Tillsätt lök, ägg och färs. Salta, peppra och blanda ordentligt. Blöt händerna i kallt vatten och rulla runda köttbullar.

Stuvning

  1. Smält smöret till stuvningen i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om cirka 5 minuter.
  3. Vänd ner pastan och sockerärtorna i stuvningen och rör om, späd eventuellt med lite mjölk om den är för tjock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2014-04-15

Jag rekommenderar mjölkstuvade makaroner, det är mycket godare,tycker vi och barnbarnet! Lägg en klick margarin i grytan, låt det smälta häll i 1 liter mjölk samt cirka 5 dl makaroner, låt det sjuda till makaronerna är mjuka.Späd med ev. mer mjölk om det blir för tjockt

bella

2013-11-25

denna receptet tyckte jag om och jag har provat den och smakat på det känns så gott det känns också något som är helt mjukt och svulet som ett öga i alla fall.!!!

Checkbox Coop

2013-08-19

Det är viktigt att ströbrödet och mjölken får svälla så att det inte är för blött.

Julia

2013-01-25

Hur sjutton gubbar fick ni köttbullarna till bullar? Blev ju bara en lös sörja med alldeles för mycket löksmak... Fel i recept?

Checkbox Coop

2013-01-22

Det behöver inte vara några ägg i köttbullarna. Ströbrödet fungerar som bindemedel.

Natalie

2013-01-21

Har jag missat äggen eller står de med i receptet?

Liknande recept

Spara recept

Peppes penne pasta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Spagetti med renskav

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Tortellini med prosciutto och tomatsås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fläskfilépasta med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Tagliatelle med skinka och ärtor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ädelostpasta med skinka och päron

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fläskfilégryta med gröna oliver

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Docentens dillpasta

Betyg
Betyg
(9)