Struvor

Struvor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Juliga skånska struvor som passar perfekt att servera som efterrätt på julbordet.

25-35 st
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 2 ägg
  • Fritering
  • 5 dl rapsolja eller neutral olja

Gör så här

  1. Hetta upp oljan långsamt i en ej för vid kastrull till ca 180°C. Använd helst hushållstermometer eller lägg i en bit vitt bröd som ska bli gulbrunt på 1 min. Värm struvjärnet i oljan.
  2. Rör ihop mjöl, vatten och ägg till en slät smet. Låt den gärna stå någon timme. Häll smeten i en liten skål eller kopp, helst inte vidare än att struvjärnet precis går ner. Doppa det varma järnet nästan upp till kanten i smeten, om smeten går över kanten kan kakan inte lossas från järnet. Låt smeten stelna något på struvjärnet. Fritera struvan gulbrun 1-2 min. Tag upp järnet och lossa den försiktigt med en gaffel och lägg den på hushållspapper.
  3. Doppa struvan i socker medan den är varm. Värm järnet innan nästa struva friteras, annars fäster inte smeten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



John

2021-10-11

Mumsigt!

Struvor
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 2 ägg
  • Fritering
  • 5 dl rapsolja eller neutral olja

Struvor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Juliga skånska struvor som passar perfekt att servera som efterrätt på julbordet.

25-35 st

Gör så här

  1. Hetta upp oljan långsamt i en ej för vid kastrull till ca 180°C. Använd helst hushållstermometer eller lägg i en bit vitt bröd som ska bli gulbrunt på 1 min. Värm struvjärnet i oljan.
  2. Rör ihop mjöl, vatten och ägg till en slät smet. Låt den gärna stå någon timme. Häll smeten i en liten skål eller kopp, helst inte vidare än att struvjärnet precis går ner. Doppa det varma järnet nästan upp till kanten i smeten, om smeten går över kanten kan kakan inte lossas från järnet. Låt smeten stelna något på struvjärnet. Fritera struvan gulbrun 1-2 min. Tag upp järnet och lossa den försiktigt med en gaffel och lägg den på hushållspapper.
  3. Doppa struvan i socker medan den är varm. Värm järnet innan nästa struva friteras, annars fäster inte smeten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



John

2021-10-11

Mumsigt!