Struvor

Struvor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Juliga skånska struvor som passar perfekt att servera som efterrätt på julbordet.

25-35 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 2 ägg
  • Fritering
  • 5 dl rapsolja eller neutral olja

Gör så här

  1. Hetta upp oljan långsamt i en ej för vid kastrull till ca 180°C. Använd helst hushållstermometer eller lägg i en bit vitt bröd som ska bli gulbrunt på 1 min. Värm struvjärnet i oljan.
  2. Rör ihop mjöl, vatten och ägg till en slät smet. Låt den gärna stå någon timme. Häll smeten i en liten skål eller kopp, helst inte vidare än att struvjärnet precis går ner. Doppa det varma järnet nästan upp till kanten i smeten, om smeten går över kanten kan kakan inte lossas från järnet. Låt smeten stelna något på struvjärnet. Fritera struvan gulbrun 1-2 min. Tag upp järnet och lossa den försiktigt med en gaffel och lägg den på hushållspapper.
  3. Doppa struvan i socker medan den är varm. Värm järnet innan nästa struva friteras, annars fäster inte smeten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



John

2021-10-11

Mumsigt!

Liknande recept

Spara recept

Semmelwrap

Betyg
Betyg
(177)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Browniebotten i långpanna

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Struvor
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 2 ägg
  • Fritering
  • 5 dl rapsolja eller neutral olja

Struvor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Juliga skånska struvor som passar perfekt att servera som efterrätt på julbordet.

25-35 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan långsamt i en ej för vid kastrull till ca 180°C. Använd helst hushållstermometer eller lägg i en bit vitt bröd som ska bli gulbrunt på 1 min. Värm struvjärnet i oljan.
  2. Rör ihop mjöl, vatten och ägg till en slät smet. Låt den gärna stå någon timme. Häll smeten i en liten skål eller kopp, helst inte vidare än att struvjärnet precis går ner. Doppa det varma järnet nästan upp till kanten i smeten, om smeten går över kanten kan kakan inte lossas från järnet. Låt smeten stelna något på struvjärnet. Fritera struvan gulbrun 1-2 min. Tag upp järnet och lossa den försiktigt med en gaffel och lägg den på hushållspapper.
  3. Doppa struvan i socker medan den är varm. Värm järnet innan nästa struva friteras, annars fäster inte smeten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



John

2021-10-11

Mumsigt!

Liknande recept

Spara recept

Semmelwrap

Betyg
Betyg
(177)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Browniebotten i långpanna

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)