Strimlad biff- och mangosallad
Strimlad biff- och mangosallad
  • Tid 40 min + 1 timme för marinering

Strimlad biff- och mangosallad

3.92 (13 betyg)

Vietnamesisk sallad med smak av chili, lime och thaibasilika.

  • Tillagningstid 40 min + 1 timme för marinering
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
Marinad:
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 grovhackade röda chili
  • 1 grovhackad bananschalottenlök
  • 0.5 hackat citrongräs
  • 2 msk socker
  • 3 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g strimlad biff
Dressing:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, finrivet skal och 2 msk pressad saft
  • 1 msk socker
Sallad:
  • 1 finstrimlad rödlök
  • 150 g finstrimlad vitkål
  • 1 stor strimlad mango
  • 150 g färska böngroddar
  • 2 dl grovt hackad thaibasilika
Topping:
  • 1 dl hackade jordnötter
Servering:
  • ris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa. Lägg ner köttet och blanda ordentligt. Låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme.

  2. 2

    Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Vänd runt lök och vitkål i dressingen och låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme.

  3. 3

    Stek köttet med marinaden i het panna i omgångar under omrörning.

  4. 4

    Blanda det varma köttet med salladsingredienserna och toppa med nötter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar