Strimlad biff- och mangosallad

Strimlad biff- och mangosallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Vietnamesisk sallad med smak av chili, lime och thaibasilika.

Tillagningstid: 40 minuter + 1 timme för marinering
4 portioner
  • Marinad:
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 grovhackade röda chili
  • 1 grovhackad bananschalottenlök
  • 0.5 hackat citrongräs
  • 2 msk socker
  • 3 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g strimlad biff
  • Dressing:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, finrivet skal och 2 msk pressad saft
  • 1 msk socker
  • Sallad:
  • 1 finstrimlad rödlök
  • 150 g finstrimlad vitkål
  • 1 stor strimlad mango
  • 150 g färska böngroddar
  • 2 dl grovt hackad thaibasilika
  • Topping:
  • 1 dl hackade jordnötter
  • Servering:
  • ris

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa. Lägg ner köttet och blanda ordentligt. Låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Vänd runt lök och vitkål i dressingen och låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme.
  3. Stek köttet med marinaden i het panna i omgångar under omrörning.
  4. Blanda det varma köttet med salladsingredienserna och toppa med nötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2021-11-24

Glömde jordnötter och tog koriander istället av basilika men blev riktigt bra ändå. Extra lime!

Ulla

2020-11-09

Prova

Strimlad biff- och mangosallad
20 st
  • Ingredienser (20)
  • Marinad:
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 grovhackade röda chili
  • 1 grovhackad bananschalottenlök
  • 0.5 hackat citrongräs
  • 2 msk socker
  • 3 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g strimlad biff
  • Dressing:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, finrivet skal och 2 msk pressad saft
  • 1 msk socker
  • Sallad:
  • 1 finstrimlad rödlök
  • 150 g finstrimlad vitkål
  • 1 stor strimlad mango
  • 150 g färska böngroddar
  • 2 dl grovt hackad thaibasilika
  • Topping:
  • 1 dl hackade jordnötter
  • Servering:
  • ris

Strimlad biff- och mangosallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Vietnamesisk sallad med smak av chili, lime och thaibasilika.

Tillagningstid: 40 minuter + 1 timme för marinering
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa. Lägg ner köttet och blanda ordentligt. Låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Vänd runt lök och vitkål i dressingen och låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme.
  3. Stek köttet med marinaden i het panna i omgångar under omrörning.
  4. Blanda det varma köttet med salladsingredienserna och toppa med nötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2021-11-24

Glömde jordnötter och tog koriander istället av basilika men blev riktigt bra ändå. Extra lime!

Ulla

2020-11-09

Prova