Strimlad biff- och mangosallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Vietnamesisk sallad med smak av chili, lime och thaibasilika.

Tillagningstid: 40 minuter + 1 timme för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Marinad:
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 grovhackade röda chili
  • 1 grovhackad bananschalottenlök
  • 0.5 hackat citrongräs
  • 2 msk socker
  • 3 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g strimlad biff
  • Dressing:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, finrivet skal och 2 msk pressad saft
  • 1 msk socker
  • Sallad:
  • 1 finstrimlad rödlök
  • 150 g finstrimlad vitkål
  • 1 stor strimlad mango
  • 150 g färska böngroddar
  • 2 dl grovt hackad thaibasilika
  • Topping:
  • 1 dl hackade jordnötter
  • Servering:
  • ris

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa. Lägg ner köttet och blanda ordentligt. Låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Vänd runt lök och vitkål i dressingen och låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme.
  3. Stek köttet med marinaden i het panna i omgångar under omrörning.
  4. Blanda det varma köttet med salladsingredienserna och toppa med nötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulla

2020-11-09

Prova

Liknande recept

Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fläskfilé med äppelsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kryddig gryta med högrev

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(48)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • Marinad:
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 grovhackade röda chili
  • 1 grovhackad bananschalottenlök
  • 0.5 hackat citrongräs
  • 2 msk socker
  • 3 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g strimlad biff
  • Dressing:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, finrivet skal och 2 msk pressad saft
  • 1 msk socker
  • Sallad:
  • 1 finstrimlad rödlök
  • 150 g finstrimlad vitkål
  • 1 stor strimlad mango
  • 150 g färska böngroddar
  • 2 dl grovt hackad thaibasilika
  • Topping:
  • 1 dl hackade jordnötter
  • Servering:
  • ris

Strimlad biff- och mangosallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Vietnamesisk sallad med smak av chili, lime och thaibasilika.

Tillagningstid: 40 minuter + 1 timme för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa. Lägg ner köttet och blanda ordentligt. Låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Vänd runt lök och vitkål i dressingen och låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme.
  3. Stek köttet med marinaden i het panna i omgångar under omrörning.
  4. Blanda det varma köttet med salladsingredienserna och toppa med nötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulla

2020-11-09

Prova

Liknande recept

Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fläskfilé med äppelsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kryddig gryta med högrev

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(48)