Stekta nudlar med ägg

Stekta nudlar med ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Sötpotatisnudlar som steks med vitkål, ingefära, salladslök och ägg och toppas med cashewnötter, lime och koriander. Så gott!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 250 g sötpotatisnudlar eller risnudlar
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 40 g färsk ingefära, strimlad eller finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2 salladslökar, tunt skurna
  • 2 ägg
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 kruka färsk koriander, hackad (både blad och stjälk)
  • 2 dl salta cashewnötter
  • salt

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten.
  2. Stek kål och ingefära i olja. Vänd ner nudlar och salladslök.
  3. Vispa lätt ihop äggen och häll över nudlarna. Rör om tills äggen stelnat. Ta bort från värmen och pressa i limesaft.
  4. Vänd ner nötter och koriander, smaka av med salt. Toppa ev med chiliflakes om du gillar lite hetta och servera med en skvätt japansk soja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lotta

2021-11-11

Var tvungen att gå tillbaka och lusläsa receptet utifall jag glömt något, för det smakade inte mycket. Med en rejäl skvätt soja blev det lite bättre men det var en ganska blek rätt. Annars tycker jag oftast att Coop har mycket goda recept.

Checkbox Coop

2021-08-26

Hej Emma, vad roligt att du gillar receptet! Vi har angett mängden okokta nudlar, men det är förstås en smaksak hur mycket man vill ta :) Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Emma

2021-08-24

Detta gillade jag, men älskar också denna typ av smaker (koriander, lime, ingefära). Var osäker på om mängden nudlar gällde före eller efter kokning, men tog ca 150 g okokta nudlar och det blev passligt tyckte jag. Använde en blandning av vanliga glasnudlar och risnudlar!

Stekta nudlar med ägg
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g sötpotatisnudlar eller risnudlar
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 40 g färsk ingefära, strimlad eller finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2 salladslökar, tunt skurna
  • 2 ägg
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 kruka färsk koriander, hackad (både blad och stjälk)
  • 2 dl salta cashewnötter
  • salt

Stekta nudlar med ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Sötpotatisnudlar som steks med vitkål, ingefära, salladslök och ägg och toppas med cashewnötter, lime och koriander. Så gott!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten.
  2. Stek kål och ingefära i olja. Vänd ner nudlar och salladslök.
  3. Vispa lätt ihop äggen och häll över nudlarna. Rör om tills äggen stelnat. Ta bort från värmen och pressa i limesaft.
  4. Vänd ner nötter och koriander, smaka av med salt. Toppa ev med chiliflakes om du gillar lite hetta och servera med en skvätt japansk soja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lotta

2021-11-11

Var tvungen att gå tillbaka och lusläsa receptet utifall jag glömt något, för det smakade inte mycket. Med en rejäl skvätt soja blev det lite bättre men det var en ganska blek rätt. Annars tycker jag oftast att Coop har mycket goda recept.

Checkbox Coop

2021-08-26

Hej Emma, vad roligt att du gillar receptet! Vi har angett mängden okokta nudlar, men det är förstås en smaksak hur mycket man vill ta :) Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Emma

2021-08-24

Detta gillade jag, men älskar också denna typ av smaker (koriander, lime, ingefära). Var osäker på om mängden nudlar gällde före eller efter kokning, men tog ca 150 g okokta nudlar och det blev passligt tyckte jag. Använde en blandning av vanliga glasnudlar och risnudlar!