Ramen med salladskål och champinjoner

Ramen med salladskål och champinjoner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Japansk nudelsoppa där buljongen är rättens centrum. Denna underbara ramenbuljong ger nudlarna och grönsakerna fantastisk smak och tillsammans med ägghalvor och inlagd svamp blir det här en riktig succé!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ägg
  • 200 g nudlar, valfria
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 150 g salladskål
  • 1 nori-ark, i tunna strimlor
  • 1 kruka färsk koriander (stjälk och blad)
  • 1 lime, i klyftor
  • rostade sesamfrön
  • Buljong
  • 12 dl vatten
  • 2 umamibuljongtärningar
  • 20 g ingefära, strimlad som tändstickor
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • 1 citrongräs
  • Inlagd svamp
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk råsocker
  • 100 g champinjoner
  • 1 morot

Gör så här

  1. Häll vatten och resten av ingredienserna till buljongen i en kastrull. Dela citrongräset på längden och banka lite med baksidan av kniven innan det läggs i. Låt sjuda 15–20 min.

Inlagd svamp:

  1. Rör ihop vatten, vinäger och socker tills sockret smält. Skär champin. jonerna i tunna skivor. Skala och skär moroten i tunna slantar. Vänd ner champinjoner och morot i lagen och låt stå till servering.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka 5 min. Skölj med kallt vatten. Skala direkt och halvera. Lyft citrongräset ur buljongen.
  3. Lägg i nudlarna och koka tills de är mjuka. Lägg i salladslök, salladskål och noristrimlor. Fördela soppan i skålar. Toppa med inlagd svamp, ägghalvor, koriander och sesamfrön. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-01-31

Hej Melker! Om man använder rumstempererade ägg så brukar de inte spricka. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Melker

2019-01-30

Hej, Skulle ni kunna justera så att det inte står att man ska lägga i äggen i det kokande vattnet (punkt 2)? De gör nämligen att äggen spricker.

Jakob

2019-01-18

God och värmande!

Liknande recept

Spara recept

Vegetarisk wok

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Glasnudlar med ägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Nudelsoppa med ägg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Stekta nudlar med ägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Wokade nudlar med stekt ägg

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

Betyg
Betyg
(7)
Ramen med salladskål och champinjoner
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 4 ägg
  • 200 g nudlar, valfria
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 150 g salladskål
  • 1 nori-ark, i tunna strimlor
  • 1 kruka färsk koriander (stjälk och blad)
  • 1 lime, i klyftor
  • rostade sesamfrön
  • Buljong
  • 12 dl vatten
  • 2 umamibuljongtärningar
  • 20 g ingefära, strimlad som tändstickor
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • 1 citrongräs
  • Inlagd svamp
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk råsocker
  • 100 g champinjoner
  • 1 morot

Ramen med salladskål och champinjoner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Japansk nudelsoppa där buljongen är rättens centrum. Denna underbara ramenbuljong ger nudlarna och grönsakerna fantastisk smak och tillsammans med ägghalvor och inlagd svamp blir det här en riktig succé!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll vatten och resten av ingredienserna till buljongen i en kastrull. Dela citrongräset på längden och banka lite med baksidan av kniven innan det läggs i. Låt sjuda 15–20 min.

Inlagd svamp:

  1. Rör ihop vatten, vinäger och socker tills sockret smält. Skär champin. jonerna i tunna skivor. Skala och skär moroten i tunna slantar. Vänd ner champinjoner och morot i lagen och låt stå till servering.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka 5 min. Skölj med kallt vatten. Skala direkt och halvera. Lyft citrongräset ur buljongen.
  3. Lägg i nudlarna och koka tills de är mjuka. Lägg i salladslök, salladskål och noristrimlor. Fördela soppan i skålar. Toppa med inlagd svamp, ägghalvor, koriander och sesamfrön. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-01-31

Hej Melker! Om man använder rumstempererade ägg så brukar de inte spricka. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Melker

2019-01-30

Hej, Skulle ni kunna justera så att det inte står att man ska lägga i äggen i det kokande vattnet (punkt 2)? De gör nämligen att äggen spricker.

Jakob

2019-01-18

God och värmande!

Liknande recept

Spara recept

Vegetarisk wok

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Glasnudlar med ägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Nudelsoppa med ägg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Stekta nudlar med ägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Wokade nudlar med stekt ägg

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

Betyg
Betyg
(7)