Ramen med salladskål och champinjoner
  • Tid 40 min

Ramen med salladskål och champinjoner

3.62 (8 betyg)

Den underbara ramenbuljongen ger nudlarna fantastisk smak.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 22

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 200 g nudlar, valfria
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 150 g salladskål
  • 1 nori-ark, i tunna strimlor
  • 1 kruka färsk koriander (stjälk och blad)
  • 1 lime, i klyftor
  • rostade sesamfrön
Buljong
  • 12 dl vatten
  • 2 umamibuljongtärningar
  • 20 g ingefära, strimlad som tändstickor
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • 1 citrongräs
Inlagd svamp
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk råsocker
  • 100 g champinjoner
  • 1 morot
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Häll vatten och resten av ingredienserna till buljongen i en kastrull. Dela citrongräset på längden och banka lite med baksidan av kniven innan det läggs i. Låt sjuda 15–20 min.

Inlagd svamp:

  1. 1

    Rör ihop vatten, vinäger och socker tills sockret smält. Skär champin. jonerna i tunna skivor. Skala och skär moroten i tunna slantar. Vänd ner champinjoner och morot i lagen och låt stå till servering.

  2. 2

    Lägg äggen i kokande vatten och koka 5 min. Skölj med kallt vatten. Skala direkt och halvera. Lyft citrongräset ur buljongen.

  3. 3

    Lägg i nudlarna och koka tills de är mjuka. Lägg i salladslök, salladskål och noristrimlor. Fördela soppan i skålar. Toppa med inlagd svamp, ägghalvor, koriander och sesamfrön. Servera med limeklyftor.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej Melker! Om man använder rumstempererade ägg så brukar de inte spricka. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

  • Melker

    Hej, Skulle ni kunna justera så att det inte står att man ska lägga i äggen i det kokande vattnet (punkt 2)? De gör nämligen att äggen spricker.

  • Jakob

    God och värmande!