Stekt spätta med rödbetor och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (3 betyg)

Stekt rödspätta med brynt smör, rödbetor och kapris till är klassiskt gott. Rätten funkar med all vit fisk.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g rödspättafiléer eller 4 hela spättor
  • 1 dl mjöl, helst rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 kg potatis, till servering
  • Rödbetor
  • 500 g färska rödbetor
  • 75 g smör
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 dl små kapris, avrunna

Gör så här

  1. Koka rödbetorna tills de är mjuka. Gnid loss skalet och skär i klyftor. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Vänd fisken i mjöl. Hetta upp en stekpanna och stek i smör på medelvärme till fin färg på båda sidor. Krydda med salt och ev peppar.
  3. När fisken är klar, smält 75 g smör tills det börjar skumma och dofta nötigt. Vänd ner rödlöken och sedan betor och kapris. Stek under omrörning tills löken är mjuk. Häll detta över fisken och servera med pressad potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Parmaklädd lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Torsk med paksoi

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Rödspätta med kokosmjölk och ingefära

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g rödspättafiléer eller 4 hela spättor
  • 1 dl mjöl, helst rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 kg potatis, till servering
  • Rödbetor
  • 500 g färska rödbetor
  • 75 g smör
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 dl små kapris, avrunna

Stekt spätta med rödbetor och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (3 betyg)

Stekt rödspätta med brynt smör, rödbetor och kapris till är klassiskt gott. Rätten funkar med all vit fisk.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna tills de är mjuka. Gnid loss skalet och skär i klyftor. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Vänd fisken i mjöl. Hetta upp en stekpanna och stek i smör på medelvärme till fin färg på båda sidor. Krydda med salt och ev peppar.
  3. När fisken är klar, smält 75 g smör tills det börjar skumma och dofta nötigt. Vänd ner rödlöken och sedan betor och kapris. Stek under omrörning tills löken är mjuk. Häll detta över fisken och servera med pressad potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Parmaklädd lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Torsk med paksoi

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Rödspätta med kokosmjölk och ingefära

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)