
Panerad fisk med remouladsås och dillslungade grönsaker
Betyg (1-5):
Klassisk panerad fisk, gärna spätta serveras med traditionellt tillbehör som remouladsås och dillslungade grönsaker.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
- 500 g spättafilé eller pangasius
- salt och svartpeppar
- 1 ägg
- 2 msk vatten
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl ströbröd
- smör, till stekning
- citronklyftor, till servering
- dill, till garnering
- Dillslungade grönsaker:
- 1 kg potatis
- 300 g blomkål, i buketter
- 1 stor morot, i bitar
- 150 g haricots verts
- 1 dl hackad dill
- 2 tsk flingsalt
- Remouladsås:
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 2 dl hackad pickles
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk curry
- salt
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten. Koka blomkål och morot 3 min i saltat vatten, lägg i haricots verts och koka 1 min till. Vänd runt potatis och grönsaker med dill och salt.
- Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt.
- Salta och peppra fisken. Vispa upp ägg och vatten. Vänd fisken först i mjöl sedan ägg och sist ströbröd. Stek fisken till fin färg i rikligt med smör.
- Servera fisken med dillslungade grönsaker, remouladsås och citronklyftor. Garnera med dill.
Panerad fisk med remouladsås och dillslungade grönsaker
Betyg (1-5):
Klassisk panerad fisk, gärna spätta serveras med traditionellt tillbehör som remouladsås och dillslungade grönsaker.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten. Koka blomkål och morot 3 min i saltat vatten, lägg i haricots verts och koka 1 min till. Vänd runt potatis och grönsaker med dill och salt.
- Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt.
- Salta och peppra fisken. Vispa upp ägg och vatten. Vänd fisken först i mjöl sedan ägg och sist ströbröd. Stek fisken till fin färg i rikligt med smör.
- Servera fisken med dillslungade grönsaker, remouladsås och citronklyftor. Garnera med dill.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-05-03
God vardagsmiddag. Tyvärr gick det inte hem hos 3-åringen som hellre ville ha ”vanliga” fiskpinnar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Helena
2021-05-03
God vardagsmiddag. Tyvärr gick det inte hem hos 3-åringen som hellre ville ha ”vanliga” fiskpinnar.