Panerad fisk med remouladsås och dillslungade grönsaker

Panerad fisk med remouladsås och dillslungade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Klassisk panerad fisk, gärna spätta serveras med traditionellt tillbehör som remouladsås och dillslungade grönsaker.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 500 g spättafilé eller pangasius
  • salt och svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • smör, till stekning
  • citronklyftor, till servering
  • dill, till garnering
  • Dillslungade grönsaker:
  • 1 kg potatis
  • 300 g blomkål, i buketter
  • 1 stor morot, i bitar
  • 150 g haricots verts
  • 1 dl hackad dill
  • 2 tsk flingsalt
  • Remouladsås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl hackad pickles
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk curry
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Koka blomkål och morot 3 min i saltat vatten, lägg i haricots verts och koka 1 min till. Vänd runt potatis och grönsaker med dill och salt.
  2. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt.
  3. Salta och peppra fisken. Vispa upp ägg och vatten. Vänd fisken först i mjöl sedan ägg och sist ströbröd. Stek fisken till fin färg i rikligt med smör.
  4. Servera fisken med dillslungade grönsaker, remouladsås och citronklyftor. Garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2021-05-03

God vardagsmiddag. Tyvärr gick det inte hem hos 3-åringen som hellre ville ha ”vanliga” fiskpinnar.

Panerad fisk med remouladsås och dillslungade grönsaker
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 500 g spättafilé eller pangasius
  • salt och svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • smör, till stekning
  • citronklyftor, till servering
  • dill, till garnering
  • Dillslungade grönsaker:
  • 1 kg potatis
  • 300 g blomkål, i buketter
  • 1 stor morot, i bitar
  • 150 g haricots verts
  • 1 dl hackad dill
  • 2 tsk flingsalt
  • Remouladsås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl hackad pickles
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk curry
  • salt

Panerad fisk med remouladsås och dillslungade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Klassisk panerad fisk, gärna spätta serveras med traditionellt tillbehör som remouladsås och dillslungade grönsaker.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Koka blomkål och morot 3 min i saltat vatten, lägg i haricots verts och koka 1 min till. Vänd runt potatis och grönsaker med dill och salt.
  2. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt.
  3. Salta och peppra fisken. Vispa upp ägg och vatten. Vänd fisken först i mjöl sedan ägg och sist ströbröd. Stek fisken till fin färg i rikligt med smör.
  4. Servera fisken med dillslungade grönsaker, remouladsås och citronklyftor. Garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2021-05-03

God vardagsmiddag. Tyvärr gick det inte hem hos 3-åringen som hellre ville ha ”vanliga” fiskpinnar.