
Fish´n chips
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
- 800 g rödspättafilé
- 2 dl vetemjöl
- smör och olja till stekning
- 1 klyftad citron till servering
- salt
- Chips
- 200 g kålrot
- 4 morot
- 400 g potatis
- rapsolja
- Yoghurtdipp
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1 msk rapsolja
- 0.5 tsk curry (eller 1 msk röd currypasta)
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 3 dl yoghurt (10 %)
- Mushy peas
- 3 dl frysta gröna ärtor
- 1 msk smör
- 0.5 dl crème fraiche
- salt och peppar
Gör så här
- Chips: Sätt ugnen på 200°. Skala rotfrukter och ev potatisen och skär dem i stavar. Fördela på en plåt och vänd runt i olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta.
Yoghurtdip:
- Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt curry och vinäger. Stek med någon minut till. Blanda med yoghurten.
- Salta fiskfiléerna. Vänd i mjöl. Hetta upp oljan, klicka i smöret och precis när det slutat bubbla lägg ner fisken.
- Sänk värmen något och vänd så fort det blivit en gyllene yta. Stek på andra sidan.
Mushy peas
- Koka upp frysta gröna ärtor i lite vatten. Häll av. Låt smör smälta i ärtorna. Rör ner crème fraiche och mosa ärtorna grovt. Salta och peppra.
Fish´n chips
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Gör så här
- Chips: Sätt ugnen på 200°. Skala rotfrukter och ev potatisen och skär dem i stavar. Fördela på en plåt och vänd runt i olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta.
Yoghurtdip:
- Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt curry och vinäger. Stek med någon minut till. Blanda med yoghurten.
- Salta fiskfiléerna. Vänd i mjöl. Hetta upp oljan, klicka i smöret och precis när det slutat bubbla lägg ner fisken.
- Sänk värmen något och vänd så fort det blivit en gyllene yta. Stek på andra sidan.
Mushy peas
- Koka upp frysta gröna ärtor i lite vatten. Häll av. Låt smör smälta i ärtorna. Rör ner crème fraiche och mosa ärtorna grovt. Salta och peppra.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-09-30
Jag bättrade på paneringen med ägg och panko och så körde jag med remouladsås istället.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Sven-Inge
2017-09-30
Jag bättrade på paneringen med ägg och panko och så körde jag med remouladsås istället.