Stekt ris med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.29 (7 betyg)

God och enkel vardagsrätt där ris och grönsaker steks tillsammans med strimlad kyckling. Servera med gräddfil, koriander och lime.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g ris, expressris på maxikanskt vis (Uncle Ben's)
  • 600 g strimlad kyckling, Guldgågel Tacokyckling
  • 125 g broccoli, i bitar
  • 2 knipplökar, grovt hackade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 2 dl majskorn
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka koriander, grovt skuren
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp en stor stekpanna eller wok och lägg i kycklingen. Stek till fin färg och tillsätt sedan grönsakerna. Stek under omrörning på hög värme tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna lätt mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner riset i pannan och servera med gräddfil, koriander och lime.

Tips

Strö över strimlad chili för lite extra hetta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2020-05-03

Smakrik och snabblagad middag som hela familjen uppskattar.

Liknande recept

Spara recept

Stekt ris med curry och kycklingfärs

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Enkel nasi goreng med kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Basilikarisotto med krispigt kycklingben

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g ris, expressris på maxikanskt vis (Uncle Ben's)
  • 600 g strimlad kyckling, Guldgågel Tacokyckling
  • 125 g broccoli, i bitar
  • 2 knipplökar, grovt hackade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 2 dl majskorn
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka koriander, grovt skuren
  • 1 lime, i klyftor

Stekt ris med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.29 (7 betyg)

God och enkel vardagsrätt där ris och grönsaker steks tillsammans med strimlad kyckling. Servera med gräddfil, koriander och lime.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp en stor stekpanna eller wok och lägg i kycklingen. Stek till fin färg och tillsätt sedan grönsakerna. Stek under omrörning på hög värme tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna lätt mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner riset i pannan och servera med gräddfil, koriander och lime.

Tips

Strö över strimlad chili för lite extra hetta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2020-05-03

Smakrik och snabblagad middag som hela familjen uppskattar.

Liknande recept

Spara recept

Stekt ris med curry och kycklingfärs

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Enkel nasi goreng med kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Basilikarisotto med krispigt kycklingben

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)