Stekt ris med köttfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Pytt på färs, paprika, ris och lök toppad med stekt ägg.

Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 dl kokt basmatiris
  • 1 msk olja
  • 500 g nötfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tärnade röd paprika
  • 1 msk sambal oelek ev mer
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl hackad persilja
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Stek köttfärsen i olja på hög värme tills den får fin färg. Sänk värmen, lägg i lök, vitlök, paprika och sambal, stek några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja.

Till servering

  1. Stek äggen i olja, med lös gula eller vändstekt. Salta och peppra.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2021-05-05

Prova att byta ut mot havreris. Blir otroligt gott!

Emmy

2021-03-24

Uppskattades av hela familjen. Vi tyckte inte att det blev för mycket sambal oelek. Saltade istället för att använda soja som flera andra kommenterande har gjort.

Hans Lund

2021-01-20

Måste vara 2 tsk sambal oelek. "2 msk eller mer" gör det nästan oätbart

Dennis

2020-09-03

Fantastiskt recept, vi har två barn här hemma, skulle rekommendera att ta mindre sambal och blanda i lite soja. Servera gärna med lite cremé fraiche, funkade utmärkt!

Karolina

2019-11-14

Till servering hade vi små skålar med olika toppings; morötter, salladslök, gurka, nötter etc. Extra sambal och tamarisoja blev pricken över i:et!

Beritbrutal

2016-01-10

Gick fint med lite soja i!

Jenny

2014-06-03

Jättegott! Vi tog färsk timjan och basilika istället för persilja.

Lea

2014-03-18

Lägg till 2 dl frysta ärtor och sötsursås ca 1 dl så blir det pricken över i.

Lisa

2014-03-13

Det var riktigt gott med lite soja i också!

Pernilla

2014-01-13

Jättegott! Räckte med en sked sambal oelek och gick lika bra med jasminris.

Christer Schale

2013-08-30

Riset är INTE stekt bara värmt

Malin

2013-07-28

Det var gott men saknade något i smakmässigt

Åsa

2013-03-19

Mmmmm, så gott! Det här kommer maken att uppskatta ikväll! Och inte var 2 msk sambal oelek för mycket, inte heller 2 vitlöksklyftor som jag valde att ta i.

Tomas

2013-02-24

Jag tog bara 1 msk sambal och det det lite för starkt så ta det lungt med den, jag kommer att köra utan sambal nästa gång.

Liknande recept

Spara recept

Stekt ris med fläsk

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kardemummaris med lammfärs och tomatsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Yakiniku

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lammgryta med gult ris

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Biffwok med oystersås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kålpudding med ris

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Köttgryta med ris

Betyg
Betyg
(30)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 6 dl kokt basmatiris
  • 1 msk olja
  • 500 g nötfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tärnade röd paprika
  • 1 msk sambal oelek ev mer
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl hackad persilja
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Stekt ris med köttfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Pytt på färs, paprika, ris och lök toppad med stekt ägg.

Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek köttfärsen i olja på hög värme tills den får fin färg. Sänk värmen, lägg i lök, vitlök, paprika och sambal, stek några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja.

Till servering

  1. Stek äggen i olja, med lös gula eller vändstekt. Salta och peppra.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2021-05-05

Prova att byta ut mot havreris. Blir otroligt gott!

Emmy

2021-03-24

Uppskattades av hela familjen. Vi tyckte inte att det blev för mycket sambal oelek. Saltade istället för att använda soja som flera andra kommenterande har gjort.

Hans Lund

2021-01-20

Måste vara 2 tsk sambal oelek. "2 msk eller mer" gör det nästan oätbart

Dennis

2020-09-03

Fantastiskt recept, vi har två barn här hemma, skulle rekommendera att ta mindre sambal och blanda i lite soja. Servera gärna med lite cremé fraiche, funkade utmärkt!

Karolina

2019-11-14

Till servering hade vi små skålar med olika toppings; morötter, salladslök, gurka, nötter etc. Extra sambal och tamarisoja blev pricken över i:et!

Beritbrutal

2016-01-10

Gick fint med lite soja i!

Jenny

2014-06-03

Jättegott! Vi tog färsk timjan och basilika istället för persilja.

Lea

2014-03-18

Lägg till 2 dl frysta ärtor och sötsursås ca 1 dl så blir det pricken över i.

Lisa

2014-03-13

Det var riktigt gott med lite soja i också!

Pernilla

2014-01-13

Jättegott! Räckte med en sked sambal oelek och gick lika bra med jasminris.

Christer Schale

2013-08-30

Riset är INTE stekt bara värmt

Malin

2013-07-28

Det var gott men saknade något i smakmässigt

Åsa

2013-03-19

Mmmmm, så gott! Det här kommer maken att uppskatta ikväll! Och inte var 2 msk sambal oelek för mycket, inte heller 2 vitlöksklyftor som jag valde att ta i.

Tomas

2013-02-24

Jag tog bara 1 msk sambal och det det lite för starkt så ta det lungt med den, jag kommer att köra utan sambal nästa gång.

Liknande recept

Spara recept

Stekt ris med fläsk

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kardemummaris med lammfärs och tomatsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Yakiniku

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lammgryta med gult ris

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Biffwok med oystersås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kålpudding med ris

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Köttgryta med ris

Betyg
Betyg
(30)