Stekt ris med köttfärs

Stekt ris med köttfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Pytt på färs, paprika, ris och lök toppad med stekt ägg.

Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
  • 6 dl kokt basmatiris
  • 1 msk olja
  • 500 g nötfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tärnade röd paprika
  • 1 msk sambal oelek ev mer
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl hackad persilja
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Stek köttfärsen i olja på hög värme tills den får fin färg. Sänk värmen, lägg i lök, vitlök, paprika och sambal, stek några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja.

Till servering

  1. Stek äggen i olja, med lös gula eller vändstekt. Salta och peppra.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2021-05-05

Prova att byta ut mot havreris. Blir otroligt gott!

Emmy

2021-03-24

Uppskattades av hela familjen. Vi tyckte inte att det blev för mycket sambal oelek. Saltade istället för att använda soja som flera andra kommenterande har gjort.

Hans Lund

2021-01-20

Måste vara 2 tsk sambal oelek. "2 msk eller mer" gör det nästan oätbart

Dennis

2020-09-03

Fantastiskt recept, vi har två barn här hemma, skulle rekommendera att ta mindre sambal och blanda i lite soja. Servera gärna med lite cremé fraiche, funkade utmärkt!

Karolina

2019-11-14

Till servering hade vi små skålar med olika toppings; morötter, salladslök, gurka, nötter etc. Extra sambal och tamarisoja blev pricken över i:et!

Beritbrutal

2016-01-10

Gick fint med lite soja i!

Jenny

2014-06-03

Jättegott! Vi tog färsk timjan och basilika istället för persilja.

Lea

2014-03-18

Lägg till 2 dl frysta ärtor och sötsursås ca 1 dl så blir det pricken över i.

Lisa

2014-03-13

Det var riktigt gott med lite soja i också!

Pernilla

2014-01-13

Jättegott! Räckte med en sked sambal oelek och gick lika bra med jasminris.

Christer Schale

2013-08-30

Riset är INTE stekt bara värmt

Malin

2013-07-28

Det var gott men saknade något i smakmässigt

Åsa

2013-03-19

Mmmmm, så gott! Det här kommer maken att uppskatta ikväll! Och inte var 2 msk sambal oelek för mycket, inte heller 2 vitlöksklyftor som jag valde att ta i.

Tomas

2013-02-24

Jag tog bara 1 msk sambal och det det lite för starkt så ta det lungt med den, jag kommer att köra utan sambal nästa gång.

Stekt ris med köttfärs
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 6 dl kokt basmatiris
  • 1 msk olja
  • 500 g nötfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tärnade röd paprika
  • 1 msk sambal oelek ev mer
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl hackad persilja
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Stekt ris med köttfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Pytt på färs, paprika, ris och lök toppad med stekt ägg.

Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner

Gör så här

  1. Stek köttfärsen i olja på hög värme tills den får fin färg. Sänk värmen, lägg i lök, vitlök, paprika och sambal, stek några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja.

Till servering

  1. Stek äggen i olja, med lös gula eller vändstekt. Salta och peppra.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2021-05-05

Prova att byta ut mot havreris. Blir otroligt gott!

Emmy

2021-03-24

Uppskattades av hela familjen. Vi tyckte inte att det blev för mycket sambal oelek. Saltade istället för att använda soja som flera andra kommenterande har gjort.

Hans Lund

2021-01-20

Måste vara 2 tsk sambal oelek. "2 msk eller mer" gör det nästan oätbart

Dennis

2020-09-03

Fantastiskt recept, vi har två barn här hemma, skulle rekommendera att ta mindre sambal och blanda i lite soja. Servera gärna med lite cremé fraiche, funkade utmärkt!

Karolina

2019-11-14

Till servering hade vi små skålar med olika toppings; morötter, salladslök, gurka, nötter etc. Extra sambal och tamarisoja blev pricken över i:et!

Beritbrutal

2016-01-10

Gick fint med lite soja i!

Jenny

2014-06-03

Jättegott! Vi tog färsk timjan och basilika istället för persilja.

Lea

2014-03-18

Lägg till 2 dl frysta ärtor och sötsursås ca 1 dl så blir det pricken över i.

Lisa

2014-03-13

Det var riktigt gott med lite soja i också!

Pernilla

2014-01-13

Jättegott! Räckte med en sked sambal oelek och gick lika bra med jasminris.

Christer Schale

2013-08-30

Riset är INTE stekt bara värmt

Malin

2013-07-28

Det var gott men saknade något i smakmässigt

Åsa

2013-03-19

Mmmmm, så gott! Det här kommer maken att uppskatta ikväll! Och inte var 2 msk sambal oelek för mycket, inte heller 2 vitlöksklyftor som jag valde att ta i.

Tomas

2013-02-24

Jag tog bara 1 msk sambal och det det lite för starkt så ta det lungt med den, jag kommer att köra utan sambal nästa gång.