Nasi goreng

Nasi goreng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(52)

En risrätt från det indonesiska köket med olika grönsaker, frukt, kött och skaldjur. Smakrikt och perfekt att laga när många gäster väntas!

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl långkornigt ris
  • 300 g benfritt fläskkött av skinka eller bog eller kycklingfilé
  • 0.5 dl olja eller margarin
  • 2.5 tsk curry
  • 2 gula lökar
  • 4 dl vitkål
  • 1.5 tsk paprikapulver
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, pressade
  • 200 g räkor, med skal eller ca 75 g rensade
  • 0.5 ananas eller 1 burk konserverad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset se förpackningen. Skär köttet i smala strimlor. Bryn dem i fettet i en gryta tillsammans med curry på medelstark värme. Efterstek köttet under lock på svag värme ca 10 min. Finstrimla under tiden lök och vitkål och lägg det i grytan med köttet. Låt det bli mjukt under lock ca 10 min. Smaksätt med salt, paprikapulver, soja, sambal oelek och vitlök. Blanda i det kokta, heta riset. Häll upp på fat.
  2. Garnera med rensade räkor, ananas i bitar och gärna strimlad omelett.

Tips

Grädda en fransk omelett på 2 ägg, lite salt och 2 msk vatten. Strimla den och blanda med pytten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nasi goreng
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl långkornigt ris
  • 300 g benfritt fläskkött av skinka eller bog eller kycklingfilé
  • 0.5 dl olja eller margarin
  • 2.5 tsk curry
  • 2 gula lökar
  • 4 dl vitkål
  • 1.5 tsk paprikapulver
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, pressade
  • 200 g räkor, med skal eller ca 75 g rensade
  • 0.5 ananas eller 1 burk konserverad
  • 1 tsk salt

Nasi goreng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(52)

En risrätt från det indonesiska köket med olika grönsaker, frukt, kött och skaldjur. Smakrikt och perfekt att laga när många gäster väntas!

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset se förpackningen. Skär köttet i smala strimlor. Bryn dem i fettet i en gryta tillsammans med curry på medelstark värme. Efterstek köttet under lock på svag värme ca 10 min. Finstrimla under tiden lök och vitkål och lägg det i grytan med köttet. Låt det bli mjukt under lock ca 10 min. Smaksätt med salt, paprikapulver, soja, sambal oelek och vitlök. Blanda i det kokta, heta riset. Häll upp på fat.
  2. Garnera med rensade räkor, ananas i bitar och gärna strimlad omelett.

Tips

Grädda en fransk omelett på 2 ägg, lite salt och 2 msk vatten. Strimla den och blanda med pytten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!