
Nasi goreng
Betyg (1-5):
En risrätt från det indonesiska köket med olika grönsaker, frukt, kött och skaldjur. Smakrikt och perfekt att laga när många gäster väntas!
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl långkornigt ris
- 300 g benfritt fläskkött av skinka eller bog eller kycklingfilé
- 0.5 dl olja eller margarin
- 2.5 tsk curry
- 2 gula lökar
- 4 dl vitkål
- 1.5 tsk paprikapulver
- 2 tsk soja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 vitlöksklyfta, pressade
- 200 g räkor, med skal eller ca 75 g rensade
- 0.5 ananas eller 1 burk konserverad
- 1 tsk salt
Gör så här
- Koka riset se förpackningen. Skär köttet i smala strimlor. Bryn dem i fettet i en gryta tillsammans med curry på medelstark värme. Efterstek köttet under lock på svag värme ca 10 min. Finstrimla under tiden lök och vitkål och lägg det i grytan med köttet. Låt det bli mjukt under lock ca 10 min. Smaksätt med salt, paprikapulver, soja, sambal oelek och vitlök. Blanda i det kokta, heta riset. Häll upp på fat.
- Garnera med rensade räkor, ananas i bitar och gärna strimlad omelett.
Tips

Grädda en fransk omelett på 2 ägg, lite salt och 2 msk vatten. Strimla den och blanda med pytten.
Nasi goreng
Betyg (1-5):
En risrätt från det indonesiska köket med olika grönsaker, frukt, kött och skaldjur. Smakrikt och perfekt att laga när många gäster väntas!
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka riset se förpackningen. Skär köttet i smala strimlor. Bryn dem i fettet i en gryta tillsammans med curry på medelstark värme. Efterstek köttet under lock på svag värme ca 10 min. Finstrimla under tiden lök och vitkål och lägg det i grytan med köttet. Låt det bli mjukt under lock ca 10 min. Smaksätt med salt, paprikapulver, soja, sambal oelek och vitlök. Blanda i det kokta, heta riset. Häll upp på fat.
- Garnera med rensade räkor, ananas i bitar och gärna strimlad omelett.
Tips

Grädda en fransk omelett på 2 ägg, lite salt och 2 msk vatten. Strimla den och blanda med pytten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!