Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Saftiga kycklingbiffar med smak av mango.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 3 dl ris
  • 1 msk olivolja
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 sallad, plockade blad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  2. Finhacka kycklingen eller mixa hastigt i matberedare till en färs.
  3. Blanda färsen med lök, vitlök, hälften av koriandern, 0,5 dl mango chutney och salt. Hetta upp en stekpanna och stek små biffar på båda sidor tills genomstekta.
  4. Blanda majonnäs med mango chutney, vatten och smaka av med vitlök och salt.
  5. Servera biffarna i salladsblad med resterande koriander, röd chili och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2021-04-25

Dessa är supergoda o uppskattade av hela familjen 🤩 Saknar dock näringsvärden/beräkning på recepten 😕

Checkbox Coop

2020-10-09

Hej Theresa! Det ska vara 0,5 dl i färsen. Och vi har endast toppat med röd chili. Mvh/Maja, redaktör

Theresa

2020-10-06

Hur mycket av mango chutneyn använde ni i färsröran? Var chillien bara som dekoration (se bild) eller användes den i färsen också?

Johan

2019-02-10

Samaskens!! mera såndana här recept!!

Tess

2017-08-23

Så sinnessjukt gott!! Detta kommer lagas igen!!

Svante

2017-08-16

Varför sätter man på ugnen?

Emelie

2017-01-03

Jag som skrev 17/11 också. Ska idag göra dessa igen då de blev en favorits hos oss. Glömde skriva i förra kommentaren att vi använde kycklingfärs istället vilket gick bra.

Emelie

2016-11-17

Väldigt gott! Däremot blev såsen inte god med bara Majonäs och mango chutney, behövde lite turkisk yoghurt/créme fraiche. Jag, min man och vår ett åring tyckte att detta var väldigt gott :)

Niclas

2016-09-22

Skall testa imorgon. Undrar varför det står 225 graders ugnsvärme?

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl ris
  • 1 msk olivolja
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 sallad, plockade blad
  • 1 tsk salt

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Saftiga kycklingbiffar med smak av mango.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  2. Finhacka kycklingen eller mixa hastigt i matberedare till en färs.
  3. Blanda färsen med lök, vitlök, hälften av koriandern, 0,5 dl mango chutney och salt. Hetta upp en stekpanna och stek små biffar på båda sidor tills genomstekta.
  4. Blanda majonnäs med mango chutney, vatten och smaka av med vitlök och salt.
  5. Servera biffarna i salladsblad med resterande koriander, röd chili och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2021-04-25

Dessa är supergoda o uppskattade av hela familjen 🤩 Saknar dock näringsvärden/beräkning på recepten 😕

Checkbox Coop

2020-10-09

Hej Theresa! Det ska vara 0,5 dl i färsen. Och vi har endast toppat med röd chili. Mvh/Maja, redaktör

Theresa

2020-10-06

Hur mycket av mango chutneyn använde ni i färsröran? Var chillien bara som dekoration (se bild) eller användes den i färsen också?

Johan

2019-02-10

Samaskens!! mera såndana här recept!!

Tess

2017-08-23

Så sinnessjukt gott!! Detta kommer lagas igen!!

Svante

2017-08-16

Varför sätter man på ugnen?

Emelie

2017-01-03

Jag som skrev 17/11 också. Ska idag göra dessa igen då de blev en favorits hos oss. Glömde skriva i förra kommentaren att vi använde kycklingfärs istället vilket gick bra.

Emelie

2016-11-17

Väldigt gott! Däremot blev såsen inte god med bara Majonäs och mango chutney, behövde lite turkisk yoghurt/créme fraiche. Jag, min man och vår ett åring tyckte att detta var väldigt gott :)

Niclas

2016-09-22

Skall testa imorgon. Undrar varför det står 225 graders ugnsvärme?