Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney
  • Tid 30 min

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

3.87 (15 betyg)

Saftiga kycklingbiffar med smak av mango.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 tsk salt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 sallad, plockade blad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ris enligt anvisning på paketet.

  2. 2

    Finhacka kycklingen eller mixa hastigt i matberedare till en färs.

  3. 3

    Blanda färsen med lök, vitlök, hälften av koriandern, mango chutney och salt. Hetta upp en stekpanna och stek små biffar på båda sidor tills genomstekta.

  4. 4

    Blanda majonnäs med mango chutney, vatten och smaka av med vitlök och salt.

  5. 5

    Servera biffarna i salladsblad med resterande koriander och ris.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Johan

    Samaskens!! mera såndana här recept!!

  • Tess

    Så sinnessjukt gott!! Detta kommer lagas igen!!

  • Svante

    Varför sätter man på ugnen?

  • Emelie

    Jag som skrev 17/11 också. Ska idag göra dessa igen då de blev en favorits hos oss. Glömde skriva i förra kommentaren att vi använde kycklingfärs istället vilket gick bra.

Visa fler