Stekt ris med curry och kycklingfärs

Stekt ris med curry och kycklingfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Smarrig rätt med stekt ris, curry, kycklingfärs och broccoli. Vitlök, gurkmeja, fisksås och chili gör rätten extra smakrik. Servera med jordnötter och ananas. Supergott och enkelt!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk fisksås
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 8 dl kokt basmatiris (ca 3 dl okokt)
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0.5 färsk ananas, i bitar

Gör så här

  1. Stek purjolök och vitlök i olja tills den blir mjuk utan att ta färg. Pudra över curry och gurkmeja och stek någon minut till. Tillsätt färs och fisksås och stek under omrörning tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt broccolin och fräs ett par minuter. Vänd sedan ner riset och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och strö över chiliflakes. Servera det stekta riset med jordnötter och ananas.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-30

Kul att höra, Linnea!

Linnea

2022-03-29

Super gott! Skippade ananasen, så hade jag ingen fisksås hemma så 1 msk kycklingfond fick åka i istället. Mums

Annika

2022-03-25

Inget vi kommer göra igen.

Jonathan

2022-01-29

God rätt, men stekt ris är det inte, snarare är det en gryta med ris i! Ananas kan skippas, tillför inget meningsfullt i rätten som annars är smakrik och fyllig!

ULLA

2021-09-14

Jättegott, lade i lite paprika innan servering, för att få lite färg i grytan!

Christer

2020-09-02

Stekt ris? Verkar vara uppvärmt kokt ris! Missvisande

Emmy

2020-03-14

5 av 5 från hela familjen. Enkelt och mycket gott. Använde mindre ris och dubbel så mycket broccoli.

Stekt ris med curry och kycklingfärs
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk fisksås
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 8 dl kokt basmatiris (ca 3 dl okokt)
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0.5 färsk ananas, i bitar

Stekt ris med curry och kycklingfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Smarrig rätt med stekt ris, curry, kycklingfärs och broccoli. Vitlök, gurkmeja, fisksås och chili gör rätten extra smakrik. Servera med jordnötter och ananas. Supergott och enkelt!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Stek purjolök och vitlök i olja tills den blir mjuk utan att ta färg. Pudra över curry och gurkmeja och stek någon minut till. Tillsätt färs och fisksås och stek under omrörning tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt broccolin och fräs ett par minuter. Vänd sedan ner riset och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och strö över chiliflakes. Servera det stekta riset med jordnötter och ananas.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-30

Kul att höra, Linnea!

Linnea

2022-03-29

Super gott! Skippade ananasen, så hade jag ingen fisksås hemma så 1 msk kycklingfond fick åka i istället. Mums

Annika

2022-03-25

Inget vi kommer göra igen.

Jonathan

2022-01-29

God rätt, men stekt ris är det inte, snarare är det en gryta med ris i! Ananas kan skippas, tillför inget meningsfullt i rätten som annars är smakrik och fyllig!

ULLA

2021-09-14

Jättegott, lade i lite paprika innan servering, för att få lite färg i grytan!

Christer

2020-09-02

Stekt ris? Verkar vara uppvärmt kokt ris! Missvisande

Emmy

2020-03-14

5 av 5 från hela familjen. Enkelt och mycket gott. Använde mindre ris och dubbel så mycket broccoli.