Stekt ris med ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Stekt ris med blandade grönsaker, räkor och ägg, serveras med färsk koriander och stark sås. Enkel vardagsrätt perfekt när tiden inte räcker till!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 0.5 zucchini
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 4 dl kokt råris eller annat ris
  • 4 ägg
  • 300 g skalade räkor
  • 1 kruka koriander
  • srirachasås
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Tärna grönsakerna och hetta upp olja i en stekpanna.
  2. Stek grönsakerna med ingefäran och smaka av med salt. Krispigheten ska fortfarande finnas kvar. Tillsätt riset och vänd runt tills det är varmt.
  3. Stek äggen i några droppar olja.
  4. Servera med räkor, koriander och chilisås av något slag, gärna srirachasås.

Tips

Använd gårdagens överblivna ris!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Okonomiyaki med chilidipp

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 0.5 zucchini
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 4 dl kokt råris eller annat ris
  • 4 ägg
  • 300 g skalade räkor
  • 1 kruka koriander
  • srirachasås
  • 1 tsk salt

Stekt ris med ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Stekt ris med blandade grönsaker, räkor och ägg, serveras med färsk koriander och stark sås. Enkel vardagsrätt perfekt när tiden inte räcker till!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna grönsakerna och hetta upp olja i en stekpanna.
  2. Stek grönsakerna med ingefäran och smaka av med salt. Krispigheten ska fortfarande finnas kvar. Tillsätt riset och vänd runt tills det är varmt.
  3. Stek äggen i några droppar olja.
  4. Servera med räkor, koriander och chilisås av något slag, gärna srirachasås.

Tips

Använd gårdagens överblivna ris!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Okonomiyaki med chilidipp

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)