Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Stekt ris är en underbar snabbrätt. Här görs den på råris och grönkål. Lite crunch från cashewnötter och ett näringsrikt ägg på toppen.

Tillagningstid: 10 min + tid att koka riset
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 2 dl råris
  • 2 ägg
  • 1 msk jordnötsolja eller annan olja
  • 120 g färsk grönkål
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek äggen i lite olja så att gulan fortfarande är rinnig.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kål, lök och nötter hastigt. Salta och vänd ner riset. Toppa med de stekta äggen.

Tips

Använd gärna gårdagens kokta ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per

2019-08-07

Använde Ponzu för att piffa upp rätten

Christer

2019-04-22

Vad jag kan se är riset INTE STEKT, bara värmt!

Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Örtfrittata

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Pizza med olika topping

(1)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka

(5)

Quesadilla med quinoa och chili

(7)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 2 dl råris
  • 2 ägg
  • 1 msk jordnötsolja eller annan olja
  • 120 g färsk grönkål
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl cashewnötter

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Stekt ris är en underbar snabbrätt. Här görs den på råris och grönkål. Lite crunch från cashewnötter och ett näringsrikt ägg på toppen.

Tillagningstid: 10 min + tid att koka riset
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek äggen i lite olja så att gulan fortfarande är rinnig.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kål, lök och nötter hastigt. Salta och vänd ner riset. Toppa med de stekta äggen.

Tips

Använd gärna gårdagens kokta ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per

2019-08-07

Använde Ponzu för att piffa upp rätten

Christer

2019-04-22

Vad jag kan se är riset INTE STEKT, bara värmt!

Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Örtfrittata

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Pizza med olika topping

(1)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka

(5)

Quesadilla med quinoa och chili

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies