Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.64 (11 betyg)

Stekt ris är en underbar snabbrätt. Här görs den på råris och grönkål. Lite crunch från cashewnötter och ett näringsrikt ägg på toppen.

Tillagningstid: 10 min + tid att koka riset
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl råris
  • 2 ägg
  • 1 msk jordnötsolja eller annan olja
  • 120 g färsk grönkål
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek äggen i lite olja så att gulan fortfarande är rinnig.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kål, lök och nötter hastigt. Salta och vänd ner riset. Toppa med de stekta äggen.

Tips

Använd gärna gårdagens kokta ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per

2019-08-07

Använde Ponzu för att piffa upp rätten

Christer

2019-04-22

Vad jag kan se är riset INTE STEKT, bara värmt!

Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa med fetaost

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Pasta med grönkålspesto och skinka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Wraps med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Soppa med rostad aubergine och avokado

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg
Betyg
(20)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 dl råris
  • 2 ägg
  • 1 msk jordnötsolja eller annan olja
  • 120 g färsk grönkål
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl cashewnötter

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.64 (11 betyg)

Stekt ris är en underbar snabbrätt. Här görs den på råris och grönkål. Lite crunch från cashewnötter och ett näringsrikt ägg på toppen.

Tillagningstid: 10 min + tid att koka riset
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek äggen i lite olja så att gulan fortfarande är rinnig.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kål, lök och nötter hastigt. Salta och vänd ner riset. Toppa med de stekta äggen.

Tips

Använd gärna gårdagens kokta ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per

2019-08-07

Använde Ponzu för att piffa upp rätten

Christer

2019-04-22

Vad jag kan se är riset INTE STEKT, bara värmt!

Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa med fetaost

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Pasta med grönkålspesto och skinka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Wraps med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Soppa med rostad aubergine och avokado

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg
Betyg
(20)