Stekt gul blomkål
  • Tid 20 min

Stekt gul blomkål

4.12 (8 betyg)

Vitlök- och ingefärsdoftande blomkålsbuketter med kanprig stekyta, avnjuts med krämig yoghurtdipp.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 portioner
  • 1 blomkål
  • 1 chilifrukt
  • 2 msk olja
  • 2 cm skalad och hackad färsk ingefära
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen chili
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk garam masala
  • 2 dl matyoghurt
Till servering:
  • 125 g sallad
  • 3 dl basmatiris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela blomkålshuvudet i buketter. Dela chilin, tag bort stjälk och frön. Hacka den. Värm olja i en kastrull på medelvärme. Bryn ingefäran och spiskummin. Tillsätt gurkmeja, malen chili, salt och chilihack.

  2. 2

    Fräs under omrörning i 20 sekunder. Lägg ned blomkålsbuketterna i kryddblandningen. Tillsätt vatten och koka knappt 10 minuter, tills de är kokta men fortfarande fasta. Rör så att de inte bränner fast.

  3. 3

    Blanda garam masala och matyoghurt. Häll hälften över blomkålen och hetta upp.

Servering

Servera blomkålen på en salladsbädd med garam masala-yoghurten som dip.
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/Webbredaktionen

    Det ska vara 2 tsk garam masala.

  • K&M

    70 g Garam Masala känns lite mycket. Kanske 7 g är mer lagom? Vad gör man med resten av såsen?