För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Stekt falukorv och mandelpotatismos med senap

Betyg (1-5):
4 (11 betyg)

Extra god falukorv med smaksatt mos blir nästan en festmåltid.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g mandelpotatis i bitar
  • 1.5 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • svartpeppar
  • 4 msk skånsk senap
  • 600 g falukorv
  • 1 msk smör
  • 1 msk hackad persilja, eventuellt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 10–15 minuter. Koka upp grädde och vatten i en annan kastrull.
  2. Häll av vattnet från potatisen och vispa sönder den med elvisp. Tillsätt den heta gräddblandningen, salt, peppar och senap. Vispa moset luftigt.
  3. Stek korvskivorna i lite smör på medelstark värme tills de fått färg. Strö eventuellt lite hackad persilja över vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatissallad med grillad falukorv

(3)

Picklad potatissallad med kryddig korv

(5)

Pustagryta

(7)

Pytt på hackkorv

(9)

Wrap med korv och potatiskross

(23)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Pytt med kabanoss och tzatziki

(8)

Korvgryta med rotfrukter

(26)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g mandelpotatis i bitar
  • 1.5 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • svartpeppar
  • 4 msk skånsk senap
  • 600 g falukorv
  • 1 msk smör
  • 1 msk hackad persilja, eventuellt

Stekt falukorv och mandelpotatismos med senap

Betyg (1-5):
4 (11 betyg)

Extra god falukorv med smaksatt mos blir nästan en festmåltid.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 10–15 minuter. Koka upp grädde och vatten i en annan kastrull.
  2. Häll av vattnet från potatisen och vispa sönder den med elvisp. Tillsätt den heta gräddblandningen, salt, peppar och senap. Vispa moset luftigt.
  3. Stek korvskivorna i lite smör på medelstark värme tills de fått färg. Strö eventuellt lite hackad persilja över vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatissallad med grillad falukorv

(3)

Picklad potatissallad med kryddig korv

(5)

Pustagryta

(7)

Pytt på hackkorv

(9)

Wrap med korv och potatiskross

(23)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Pytt med kabanoss och tzatziki

(8)

Korvgryta med rotfrukter

(26)