Korv med hembakade korvbröd

Korv med hembakade korvbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 45 min + 2 tim 15 min jästid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 tjocka eller 8 smala råkorvar
  • Korvbröd, 20 st:
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 paket jäst (25 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 150 g kokt kall potatis, skalad
  • 9 dl vetemjöl (ca 540 g)
  • 1 tsk salt
  • Gurksallad:
  • 3 hela ättiksgurkor, finhackade
  • 2 msk hackad gari (inlagd ingefära)
  • 1 salladslök, finstrimlad

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda med mjölken. Smula sönder jästen i en bunke och lös upp i degvätskan. Tillsätt socker, ägg och salt. Pressa ner potatisen och rör om. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 1½ tim.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 avlånga bitar. Platta ut degen lätt och skär varje bit i 10 korvbröd. Lägg med snittsidan upp på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 45 min. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna under bakduk.
  3. Blanda alla ingredienser till gurksalladen. Grilla korvarna tills de är genomstekta och har fått fin färg. Servera i bröden med gurksallad och senap.

Tips

Servera med hemlagad sötstark senap. Se recept på coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2016-05-26

Till Lena och Anne-Grete: Ugnstemperaturen är 200º och står nu högst upp under rubriken till höger.

Anne-Grete

2016-05-24

Jag hittar inte ugnstemperaturen🤔

Lena

2016-05-14

var finns ugnstemperaturen

Korv med hembakade korvbröd
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 tjocka eller 8 smala råkorvar
  • Korvbröd, 20 st:
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 paket jäst (25 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 150 g kokt kall potatis, skalad
  • 9 dl vetemjöl (ca 540 g)
  • 1 tsk salt
  • Gurksallad:
  • 3 hela ättiksgurkor, finhackade
  • 2 msk hackad gari (inlagd ingefära)
  • 1 salladslök, finstrimlad

Korv med hembakade korvbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 45 min + 2 tim 15 min jästid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda med mjölken. Smula sönder jästen i en bunke och lös upp i degvätskan. Tillsätt socker, ägg och salt. Pressa ner potatisen och rör om. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 1½ tim.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 avlånga bitar. Platta ut degen lätt och skär varje bit i 10 korvbröd. Lägg med snittsidan upp på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 45 min. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna under bakduk.
  3. Blanda alla ingredienser till gurksalladen. Grilla korvarna tills de är genomstekta och har fått fin färg. Servera i bröden med gurksallad och senap.

Tips

Servera med hemlagad sötstark senap. Se recept på coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2016-05-26

Till Lena och Anne-Grete: Ugnstemperaturen är 200º och står nu högst upp under rubriken till höger.

Anne-Grete

2016-05-24

Jag hittar inte ugnstemperaturen🤔

Lena

2016-05-14

var finns ugnstemperaturen