Korv med hembakade korvbröd
  • Tid 45 min + 2 tim 15 min jästid
  • Ugn 200º

Korv med hembakade korvbröd

3 (1 betyg)

  • Tillagningstid 45 min + 2 tim 15 min jästid
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 tjocka eller 8 smala råkorvar
Korvbröd, 20 st:
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 paket jäst (25 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 150 g kokt kall potatis, skalad
  • 9 dl vetemjöl (ca 540 g)
Gurksallad:
  • 3 hela ättiksgurkor, finhackade
  • 2 msk hackad gari (inlagd ingefära)
  • 1 salladslök, finstrimlad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret och blanda med mjölken. Smula sönder jästen i en bunke och lös upp i degvätskan. Tillsätt socker, ägg och salt. Pressa ner potatisen och rör om. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 1½ tim.

  2. 2

    Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 avlånga bitar. Platta ut degen lätt och skär varje bit i 10 korvbröd. Lägg med snittsidan upp på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 45 min. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna under bakduk.

  3. 3

    Blanda alla ingredienser till gurksalladen. Grilla korvarna tills de är genomstekta och har fått fin färg. Servera i bröden med gurksallad och senap.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera med hemlagad sötstark senap. Se recept på coop.se.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna webbredaktör

    Till Lena och Anne-Grete: Ugnstemperaturen är 200º och står nu högst upp under rubriken till höger.

  • Anne-Grete

    Jag hittar inte ugnstemperaturen🤔

  • Lena

    var finns ugnstemperaturen