Stekt banan med rostade kokosflingor och chokladsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.5 (6 betyg)

En smarrigt söt efterrätt.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 msk smör
  • 4 skalade bananer delade på längden
  • 1 msk brunt farinsocker
  • Chokladsås:
  • 125 g hackad mörk choklad
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 3 cl mörk rom

Gör så här

  1. Börja med såsen. Lägg chokladbitarna i en bunke. Koka upp grädden och slå den het över chokladhacket. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt rommen. Låt stå i rumstemperatur.
  2. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna så att de får lite färg. Lägg upp på en tallrik. Hetta upp pannan igen med smör. Stek bananerna med farinsocker cirka 2 minuter per sida.
  3. Lägg upp bananerna på ett fat eller tallrikar. Strö över kokosflingorna och häll över chokladsås.

Servering

Servera med en god vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Enkel chokladmousse

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Päron i konjakslag med mintchokladsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladdoppad ananas

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 msk smör
  • 4 skalade bananer delade på längden
  • 1 msk brunt farinsocker
  • Chokladsås:
  • 125 g hackad mörk choklad
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 3 cl mörk rom

Stekt banan med rostade kokosflingor och chokladsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.5 (6 betyg)

En smarrigt söt efterrätt.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med såsen. Lägg chokladbitarna i en bunke. Koka upp grädden och slå den het över chokladhacket. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt rommen. Låt stå i rumstemperatur.
  2. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna så att de får lite färg. Lägg upp på en tallrik. Hetta upp pannan igen med smör. Stek bananerna med farinsocker cirka 2 minuter per sida.
  3. Lägg upp bananerna på ett fat eller tallrikar. Strö över kokosflingorna och häll över chokladsås.

Servering

Servera med en god vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Enkel chokladmousse

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Päron i konjakslag med mintchokladsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladdoppad ananas

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)