Enkel chokladmousse

Enkel chokladmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Enkel chokladmousse med en touch av apelsin och toppad med färgglatt naturgodis. Superenkel att göra och supersmart att ha på vänt i kylskåpet!

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 4 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl naturgodis

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull med smöret. Smält på låg värme under konstant omrörning tills chokladen smält. Tillsätt apelsinskalet.
  2. Separera äggvitor och gulor i två bunkar. Vispa äggvitan fluffig men inte för hård (då kan moussen gryna sig). Vispa gulorna med sockret lätt fluffigt.
  3. Häll ner chokladen under omrörning i äggulevispet. Vänd varsamt ner äggvitan. Häll upp i serveringsglas och ställ in i kylen minst 30 min. Toppa med färgglada naturgodisar

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-11-30

Supergod och snabb!

Jan

2016-11-20

Jättegod och enkel att göra

Liknande recept

Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Chokladmousse med apelsinsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bananchips och honungstryffel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

Betyg
Betyg
(149)
Enkel chokladmousse
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 4 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl naturgodis

Enkel chokladmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Enkel chokladmousse med en touch av apelsin och toppad med färgglatt naturgodis. Superenkel att göra och supersmart att ha på vänt i kylskåpet!

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull med smöret. Smält på låg värme under konstant omrörning tills chokladen smält. Tillsätt apelsinskalet.
  2. Separera äggvitor och gulor i två bunkar. Vispa äggvitan fluffig men inte för hård (då kan moussen gryna sig). Vispa gulorna med sockret lätt fluffigt.
  3. Häll ner chokladen under omrörning i äggulevispet. Vänd varsamt ner äggvitan. Häll upp i serveringsglas och ställ in i kylen minst 30 min. Toppa med färgglada naturgodisar

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-11-30

Supergod och snabb!

Jan

2016-11-20

Jättegod och enkel att göra

Liknande recept

Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Chokladmousse med apelsinsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bananchips och honungstryffel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

Betyg
Betyg
(149)