Chokladmousse med daim

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Lättgjord och krämig chokladmousse med crunchig daim och apelsin som smaksättare. Perfekt att servera till efterrätt.

Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl 1+ vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 2 äggulor
  • 1 daim, fint hackad
  • 0.5 apelsin, finrivet skal (endast det orangea)

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen.
  2. Rör om tills chokladen smält. Koka upp socker och vatten tills sockret smält.
  3. Vispa äggulorna med elvisp och häll ner den varma sockerlagen i en tunn stråle under vispning.
  4. Vispa till vitt och skummigt. Vispa resten av grädden fluffig. Rör ner chokladen i äggvispet vänd sedan varsamt ner grädden.
  5. Tillsätt daim och apelsinskal och häll upp i 4-6 serveringsglas. Låt stå kallt minst 2 tim.

Tips

Koka upp frysta hallon i en kastrull och mixa dem till en slät sås med en stavmixer. Låt svalna och skeda över moussen. (sila av kärnorna om ni vill ha en slät sås)

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

Betyg
Betyg
(147)
Spara recept

Apelsinsallad med dadlar och choklad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chokladdoppad ananas

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl 1+ vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 2 äggulor
  • 1 daim, fint hackad
  • 0.5 apelsin, finrivet skal (endast det orangea)

Chokladmousse med daim

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Lättgjord och krämig chokladmousse med crunchig daim och apelsin som smaksättare. Perfekt att servera till efterrätt.

Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen.
  2. Rör om tills chokladen smält. Koka upp socker och vatten tills sockret smält.
  3. Vispa äggulorna med elvisp och häll ner den varma sockerlagen i en tunn stråle under vispning.
  4. Vispa till vitt och skummigt. Vispa resten av grädden fluffig. Rör ner chokladen i äggvispet vänd sedan varsamt ner grädden.
  5. Tillsätt daim och apelsinskal och häll upp i 4-6 serveringsglas. Låt stå kallt minst 2 tim.

Tips

Koka upp frysta hallon i en kastrull och mixa dem till en slät sås med en stavmixer. Låt svalna och skeda över moussen. (sila av kärnorna om ni vill ha en slät sås)

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

Betyg
Betyg
(147)
Spara recept

Apelsinsallad med dadlar och choklad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chokladdoppad ananas

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)