Steak à lorange med krämig rotfruktspytt

Steak à lorange med krämig rotfruktspytt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Stek ,smaksatt med apelsin, serverad till en fyllig gräddpytt med dijon och timjan smakar fantastiskt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
6 portioner
  • 1.3 kg stek (lemonstek)
  • 1 tvättad apelsin
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 morot i bitar
  • 1 msk smör till stekning
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 2 krm salt (eller efter smak)
  • Rotfruktspytt:
  • 400 g potatis
  • 2 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 100 g vitkål
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Skala apelsinen med potatisskalare utan att det vita kommer med. Gnid in steken med insidan av skalet. Salta och peppra.
  2. Hetta upp smör i en stekgryta och bryn steken runt om tillsammans med morotsbitarna. Häll i buljongen och tillsätt lagerblad och timjan. Sjud steken 1 timme under lock. Tag upp steken, håll den varm och låt vila 10-15 minuter.
  3. Sila skyn, späd med juice och smaka av med salt och peppar. Skär apelsinen i skinnfria klyftor och tillsätt dessa. Servera med en krämig rotfruktspytt.

Rotfruktspytt

  1. Skala potatis, morötter och selleri. Skär dem och vitkålen i tärningar. Stek i matfett i en stor stekpanna.
  2. Tillsätt grädde och senap och koka ihop tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med timjan, salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Steak à lorange med krämig rotfruktspytt
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1.3 kg stek (lemonstek)
  • 1 tvättad apelsin
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 morot i bitar
  • 1 msk smör till stekning
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 2 krm salt (eller efter smak)
  • Rotfruktspytt:
  • 400 g potatis
  • 2 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 100 g vitkål
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Steak à lorange med krämig rotfruktspytt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Stek ,smaksatt med apelsin, serverad till en fyllig gräddpytt med dijon och timjan smakar fantastiskt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
6 portioner

Gör så här

  1. Skala apelsinen med potatisskalare utan att det vita kommer med. Gnid in steken med insidan av skalet. Salta och peppra.
  2. Hetta upp smör i en stekgryta och bryn steken runt om tillsammans med morotsbitarna. Häll i buljongen och tillsätt lagerblad och timjan. Sjud steken 1 timme under lock. Tag upp steken, håll den varm och låt vila 10-15 minuter.
  3. Sila skyn, späd med juice och smaka av med salt och peppar. Skär apelsinen i skinnfria klyftor och tillsätt dessa. Servera med en krämig rotfruktspytt.

Rotfruktspytt

  1. Skala potatis, morötter och selleri. Skär dem och vitkålen i tärningar. Stek i matfett i en stor stekpanna.
  2. Tillsätt grädde och senap och koka ihop tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med timjan, salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!