Spenatrisotto med skinkschnitzel

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Krämig risotto ger sådan helgkänsla. Det är nästan meditativt att stå och röra i den

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 600 g skinkschnitzel av skinkinnanlår
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 msk olja eller smör
  • Ugnsbakad tomatsallad:
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 200 g gul lök, klyftad
  • 1 kruka basilika
  • olivolja
  • flingsalt
  • Spenatrisotto:
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 dl arborioris eller carnaroliris
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 70 g bladspenat
  • 1 msk smör
  • 50 g parmesanost, finriven
  • olivolja

Gör så här

  1. Tomatsallad: Sätt ugnen på 175°. Lägg tomaterna med snittytan uppåt på en plåt tillsammans med löken. Baka mitt i ugnen 10–15 min. Hacka basilikan grovt och vänd försiktigt runt ett varv med tomaterna. Ringla över lite olja och strö över salt.

Spenatrisotto:

  1. Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull någon minut. Häll i vinet och 3 dl av buljongen. Sjud risotton på medellåg värme och rör om då och då. Späd vartefter vätskan kokat in i riset med resterande buljong.
  2. Rör ner spenat, smör och parmesanost när riskornen är mjuka med ett lätt tuggmotstånd, efter ca 15 min. Smaka av med salt och servera direkt.
  3. Salta och peppra köttskivorna. Hetta upp en stekpanna. Stek dem ca 2 min per sida i smör.

Tips

Medan du står och rör i risotton passar det bra att knapra på en crostini (se coop.se).

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Japansk färs- och kålpanna

(1)

Risfyllda grönsaker

(0)

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

(4)

Mozzarellabowl

(9)

Indisk kikärtsgryta

(7)

Spenatrisotto med ädelost och svamp

(13)

Indiskt kryddris

(12)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(2)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 600 g skinkschnitzel av skinkinnanlår
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 msk olja eller smör
  • Ugnsbakad tomatsallad:
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 200 g gul lök, klyftad
  • 1 kruka basilika
  • olivolja
  • flingsalt
  • Spenatrisotto:
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 dl arborioris eller carnaroliris
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 70 g bladspenat
  • 1 msk smör
  • 50 g parmesanost, finriven
  • olivolja

Spenatrisotto med skinkschnitzel

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Krämig risotto ger sådan helgkänsla. Det är nästan meditativt att stå och röra i den

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomatsallad: Sätt ugnen på 175°. Lägg tomaterna med snittytan uppåt på en plåt tillsammans med löken. Baka mitt i ugnen 10–15 min. Hacka basilikan grovt och vänd försiktigt runt ett varv med tomaterna. Ringla över lite olja och strö över salt.

Spenatrisotto:

  1. Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull någon minut. Häll i vinet och 3 dl av buljongen. Sjud risotton på medellåg värme och rör om då och då. Späd vartefter vätskan kokat in i riset med resterande buljong.
  2. Rör ner spenat, smör och parmesanost när riskornen är mjuka med ett lätt tuggmotstånd, efter ca 15 min. Smaka av med salt och servera direkt.
  3. Salta och peppra köttskivorna. Hetta upp en stekpanna. Stek dem ca 2 min per sida i smör.

Tips

Medan du står och rör i risotton passar det bra att knapra på en crostini (se coop.se).

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Japansk färs- och kålpanna

(1)

Risfyllda grönsaker

(0)

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

(4)

Mozzarellabowl

(9)

Indisk kikärtsgryta

(7)

Spenatrisotto med ädelost och svamp

(13)

Indiskt kryddris

(12)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies