Spenat med pinjenötter

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En ljummen spenatsallad med russin, passar utmärkt som tillbehör till fisk och kötträtter.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 0.5 dl russin
  • 250 g fryst bladspenat eller dubbla mängden färsk spenat
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Lägg russinen i blöt i varmt vatten i en liten skål. Skär bort de grova stammarna på spenatbladen, skölj bladen och låt dem rinna av. Klappa dem torra mellan två kökshanddukar. Hetta upp 2 msk av oljan i en stor stekpanna. Stek spenaten i omgångar på hög värme ca 5 minuter, rör om hela tiden. Smaksätt med salt och peppar och håll spenaten varm.
  2. Hetta upp resten av oljan i en annan stekpanna. Fräs de avrunna russinen och pinjenötskärnor under omrörning ett par minuter. Häll dem över spenatpannan och hetta upp någon halvminut, rör om så att det blandas väl. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Indiskt kryddris

(12)

Julsallad

(7)

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

(17)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(9)

Brysselkål med hasselnötssmör

(9)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Gurktzatziki med valnötter

(1)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 0.5 dl russin
  • 250 g fryst bladspenat eller dubbla mängden färsk spenat
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 2 krm salt

Spenat med pinjenötter

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En ljummen spenatsallad med russin, passar utmärkt som tillbehör till fisk och kötträtter.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg russinen i blöt i varmt vatten i en liten skål. Skär bort de grova stammarna på spenatbladen, skölj bladen och låt dem rinna av. Klappa dem torra mellan två kökshanddukar. Hetta upp 2 msk av oljan i en stor stekpanna. Stek spenaten i omgångar på hög värme ca 5 minuter, rör om hela tiden. Smaksätt med salt och peppar och håll spenaten varm.
  2. Hetta upp resten av oljan i en annan stekpanna. Fräs de avrunna russinen och pinjenötskärnor under omrörning ett par minuter. Häll dem över spenatpannan och hetta upp någon halvminut, rör om så att det blandas väl. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Indiskt kryddris

(12)

Julsallad

(7)

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

(17)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(9)

Brysselkål med hasselnötssmör

(9)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Gurktzatziki med valnötter

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies