Spenat med pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

En ljummen spenatsallad med russin, passar utmärkt som tillbehör till fisk och kötträtter.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl russin
  • 250 g fryst bladspenat eller dubbla mängden färsk spenat
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Lägg russinen i blöt i varmt vatten i en liten skål. Skär bort de grova stammarna på spenatbladen, skölj bladen och låt dem rinna av. Klappa dem torra mellan två kökshanddukar. Hetta upp 2 msk av oljan i en stor stekpanna. Stek spenaten i omgångar på hög värme ca 5 minuter, rör om hela tiden. Smaksätt med salt och peppar och håll spenaten varm.
  2. Hetta upp resten av oljan i en annan stekpanna. Fräs de avrunna russinen och pinjenötskärnor under omrörning ett par minuter. Häll dem över spenatpannan och hetta upp någon halvminut, rör om så att det blandas väl. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Julsallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 0.5 dl russin
  • 250 g fryst bladspenat eller dubbla mängden färsk spenat
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 2 krm salt

Spenat med pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

En ljummen spenatsallad med russin, passar utmärkt som tillbehör till fisk och kötträtter.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg russinen i blöt i varmt vatten i en liten skål. Skär bort de grova stammarna på spenatbladen, skölj bladen och låt dem rinna av. Klappa dem torra mellan två kökshanddukar. Hetta upp 2 msk av oljan i en stor stekpanna. Stek spenaten i omgångar på hög värme ca 5 minuter, rör om hela tiden. Smaksätt med salt och peppar och håll spenaten varm.
  2. Hetta upp resten av oljan i en annan stekpanna. Fräs de avrunna russinen och pinjenötskärnor under omrörning ett par minuter. Häll dem över spenatpannan och hetta upp någon halvminut, rör om så att det blandas väl. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Julsallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)