Rostad potatissallad med sparris och mandlar

Rostad potatissallad med sparris och mandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Rostade mandlar lyfter den redan goda salladen till en riktig bufféfavorit! Den är också väldigt enkel att laga. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
  • 600 g delikatesspotatis
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 500 g grön sparris
  • 70 g machésallad
  • 25 g mandlar, torrostade
  • 0.5 smörgåskrasse
  • Citrondressing
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen och torka i en kökshandduk. Dela de som är stora. Vänd runt i olja och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen. Ansa sparrisen och skär på längden om de är väldigt breda. Vänd runt i några droppar olja och grilla eller stek i panna ca 3 min. Skär sparrisen i stora bitar.
  3. Lägg potatis, sparris och sallad på ett serveringsfat. Ringla över dressingen. Toppa med grovhackade mandlar och krasse.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rostad potatissallad med sparris och mandlar
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g delikatesspotatis
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 500 g grön sparris
  • 70 g machésallad
  • 25 g mandlar, torrostade
  • 0.5 smörgåskrasse
  • Citrondressing
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar

Rostad potatissallad med sparris och mandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Rostade mandlar lyfter den redan goda salladen till en riktig bufféfavorit! Den är också väldigt enkel att laga. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen och torka i en kökshandduk. Dela de som är stora. Vänd runt i olja och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen. Ansa sparrisen och skär på längden om de är väldigt breda. Vänd runt i några droppar olja och grilla eller stek i panna ca 3 min. Skär sparrisen i stora bitar.
  3. Lägg potatis, sparris och sallad på ett serveringsfat. Ringla över dressingen. Toppa med grovhackade mandlar och krasse.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!