
Rostad potatissallad med sparris och mandlar
Betyg (1-5):
Rostade mandlar lyfter den redan goda salladen till en riktig bufféfavorit! Den är också väldigt enkel att laga. Recept av Eleonora Von Essen
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
- 600 g delikatesspotatis
- 1.5 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 500 g grön sparris
- 70 g machésallad
- 25 g mandlar, torrostade
- 0.5 smörgåskrasse
- Citrondressing
- 2 msk pressad citronsaft
- 2 msk olivolja
- 0.5 tsk flingsalt
- 2 krm svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen och torka i en kökshandduk. Dela de som är stora. Vänd runt i olja och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
- Blanda ingredienserna till dressingen. Ansa sparrisen och skär på längden om de är väldigt breda. Vänd runt i några droppar olja och grilla eller stek i panna ca 3 min. Skär sparrisen i stora bitar.
- Lägg potatis, sparris och sallad på ett serveringsfat. Ringla över dressingen. Toppa med grovhackade mandlar och krasse.
Rostad potatissallad med sparris och mandlar
Betyg (1-5):
Rostade mandlar lyfter den redan goda salladen till en riktig bufféfavorit! Den är också väldigt enkel att laga. Recept av Eleonora Von Essen
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen och torka i en kökshandduk. Dela de som är stora. Vänd runt i olja och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
- Blanda ingredienserna till dressingen. Ansa sparrisen och skär på längden om de är väldigt breda. Vänd runt i några droppar olja och grilla eller stek i panna ca 3 min. Skär sparrisen i stora bitar.
- Lägg potatis, sparris och sallad på ett serveringsfat. Ringla över dressingen. Toppa med grovhackade mandlar och krasse.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!