Sparrissallad med potatis och ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Späd sparris tillsammans med krispiga rädisor, knaprig sparris, len färskpotatis och ägg. Toppa med en dressing på Västerbottensost och du har en sallad man sent kommer att glömma.

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g färskpotatis
  • 4 ägg
  • 1 knippa grön sparris
  • 70 g salladsmix
  • 1 knippa rädisor, skivade
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl finriven Västerbottensost

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen. Lägg äggen i en kastrull med vatten och låt koka 6 min för en krämig gula.
  2. Ansa sparrisen och lägg den i kokande saltat vatten. Låt koka 3 min och skölj av i kallt vatten. Dela i tre bitar.
  3. Fördela alla grönsaker på ett fat med potatis och äggen delade i halvor. Ringla över dressingen.

Tips

Med bitar av matjessill och ringlat brynt smör på blir detta en hel lunchrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Insalata caprese

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad grilloumimacka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kålplättar med fetaost och mynta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Mozzarellasallad med chili- och limeolja

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sallad med rödvinbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ädelostpaj med spenat

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pumpasoppa med fylld tortilla

Betyg
Betyg
(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g färskpotatis
  • 4 ägg
  • 1 knippa grön sparris
  • 70 g salladsmix
  • 1 knippa rädisor, skivade
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl finriven Västerbottensost

Sparrissallad med potatis och ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Späd sparris tillsammans med krispiga rädisor, knaprig sparris, len färskpotatis och ägg. Toppa med en dressing på Västerbottensost och du har en sallad man sent kommer att glömma.

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen. Lägg äggen i en kastrull med vatten och låt koka 6 min för en krämig gula.
  2. Ansa sparrisen och lägg den i kokande saltat vatten. Låt koka 3 min och skölj av i kallt vatten. Dela i tre bitar.
  3. Fördela alla grönsaker på ett fat med potatis och äggen delade i halvor. Ringla över dressingen.

Tips

Med bitar av matjessill och ringlat brynt smör på blir detta en hel lunchrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Insalata caprese

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad grilloumimacka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kålplättar med fetaost och mynta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Mozzarellasallad med chili- och limeolja

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sallad med rödvinbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ädelostpaj med spenat

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pumpasoppa med fylld tortilla

Betyg
Betyg
(8)