Sparrispasta med parmesan

Sparrispasta med parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Sommarens godaste pasta med sparris, pinjenötter och parmesan. En riktig festrätt som är enkel att göra och kommer att uppskattas av alla!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 400 g spagetti
  • 250 g grön sparris
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 60 g pinjenötter
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 dl finriven parmesanost
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparrisen och skär den i tre bitar.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek sparris, vitlök, pinjenötter och chiliflakes ca 3 min.
  3. Vänd ihop med den nykokta pastan, ev mer olja och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Var generös med olivoljan. Den ger både pepprig smak och nyttiga antioxidanter

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-23

Bra tips, Max, tack!

Max

2022-05-21

Riktig pärla inför våren och sommaren, vi körde med lite bacon och böt ut pinjenötterna mot cashew, lite pastavattnen ihop med parmesanen så blev den riktigt god!

Checkbox Coop

2021-05-17

Tack för tipset Andreas!

Andreas

2021-05-13

Gott med sparris om våren! Ett tips är att koka pastan med lite vatten och inte allt för mycket salt. Sen reder du såsen med reducerat pastavatten!

Emmy

2020-04-20

Slängde i grädde för att få det riktigt krämigt. Riktigt gott!

Linnéa

2019-05-12

Denna rätt är så god och lätt att göra! Vi brukar ha i ett paket bacon för lite extra sälta. Mums!

Ulf

2018-01-05

gott med varmrökt pepparlax

Sparrispasta med parmesan
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g spagetti
  • 250 g grön sparris
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 60 g pinjenötter
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 dl finriven parmesanost
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Sparrispasta med parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Sommarens godaste pasta med sparris, pinjenötter och parmesan. En riktig festrätt som är enkel att göra och kommer att uppskattas av alla!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparrisen och skär den i tre bitar.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek sparris, vitlök, pinjenötter och chiliflakes ca 3 min.
  3. Vänd ihop med den nykokta pastan, ev mer olja och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Var generös med olivoljan. Den ger både pepprig smak och nyttiga antioxidanter

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-23

Bra tips, Max, tack!

Max

2022-05-21

Riktig pärla inför våren och sommaren, vi körde med lite bacon och böt ut pinjenötterna mot cashew, lite pastavattnen ihop med parmesanen så blev den riktigt god!

Checkbox Coop

2021-05-17

Tack för tipset Andreas!

Andreas

2021-05-13

Gott med sparris om våren! Ett tips är att koka pastan med lite vatten och inte allt för mycket salt. Sen reder du såsen med reducerat pastavatten!

Emmy

2020-04-20

Slängde i grädde för att få det riktigt krämigt. Riktigt gott!

Linnéa

2019-05-12

Denna rätt är så god och lätt att göra! Vi brukar ha i ett paket bacon för lite extra sälta. Mums!

Ulf

2018-01-05

gott med varmrökt pepparlax