Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp
Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp
  • Tid 25 min

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

4.17 (24 betyg)

Vegetarisk pastasås på morötter, tomater och svamp.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 500 g morötter, grovrivna
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 320 g spagetti eller annan pasta
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 0.5 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt och svartpeppar
Garnering
  • 1 kruka färsk oregano eller basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek lök, vitlök och morot i olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och grädde. Fräs under lock ca 15 min. Mixa såsen slät.

  2. 2

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna och stek svampen tills den vätskat av sig. Tillsätt olja och vitlök och stek någon minut till. Salta och peppra.

  3. 3

    Servera pastan med tomatsåsen och den vitlöksstekta svampen.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Roger

    Hyfsat enkel och göra men den är ganska fadd i smaken. Så krydda på den lite extra

  • Sara

    Super 👌

  • Johanna

    Så gott!

  • Johanna

    Nytt favoritrecept! Bra jobbat Coop!