Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg (1-5):
4.03 (32 betyg)

Vegetarisk pastasås på morötter, tomater och svamp.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 500 g morötter, grovrivna
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 320 g spagetti eller annan pasta
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 0.5 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • Garnering
  • 1 kruka färsk oregano eller basilika

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och morot i olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och grädde. Fräs under lock ca 15 min. Mixa såsen slät.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna och stek svampen tills den vätskat av sig. Tillsätt olja och vitlök och stek någon minut till. Salta och peppra.
  3. Servera pastan med tomatsåsen och den vitlöksstekta svampen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2018-12-11

Supergott och enkelt! Kan inte sluta äta!

Roger

2018-01-08

Hyfsat enkel och göra men den är ganska fadd i smaken. Så krydda på den lite extra

Sara

2017-11-09

Super 👌

Johanna

2017-10-28

Så gott!

Johanna

2017-10-02

Nytt favoritrecept! Bra jobbat Coop!

Liknande recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lökpaj med smördeg

(30)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 500 g morötter, grovrivna
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 320 g spagetti eller annan pasta
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 0.5 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • Garnering
  • 1 kruka färsk oregano eller basilika

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg (1-5):
4.03 (32 betyg)

Vegetarisk pastasås på morötter, tomater och svamp.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och morot i olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och grädde. Fräs under lock ca 15 min. Mixa såsen slät.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna och stek svampen tills den vätskat av sig. Tillsätt olja och vitlök och stek någon minut till. Salta och peppra.
  3. Servera pastan med tomatsåsen och den vitlöksstekta svampen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2018-12-11

Supergott och enkelt! Kan inte sluta äta!

Roger

2018-01-08

Hyfsat enkel och göra men den är ganska fadd i smaken. Så krydda på den lite extra

Sara

2017-11-09

Super 👌

Johanna

2017-10-28

Så gott!

Johanna

2017-10-02

Nytt favoritrecept! Bra jobbat Coop!

Liknande recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lökpaj med smördeg

(30)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies